Sport

Komentari 78

Otac mladog golmana: Karlo je teško, sve je u Božjim rukama

Otac mladog golmana: Karlo je teško, sve je u Božjim rukama

Karlo Sokač, perspektivni mladi golman koji je branio u Dinamu i kojega je zvao i HNS, teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u utorak na Staru godinu. Sjedio je na zadnjem sjedalu auta koji je izletio s ceste

Liječnici su mi kazali da im je prvi cilj kako bi Karlo ostao na životu jer su mu u nesreći stradala četiri kralješka, od koji jedan teško. Trenutačno je na operacijskom stolu u Traumatološkoj klinici u zagrebačkoj Draškovićevoj, kazao nam je Davor Sokač.

Njegov sin, 18-godišnji mladić Karlo, teško je ozlijeđen u nesreći 10 minuta prije Nove godine u križevačkom naselju Radnički Dol. Karlo je sjedio na zadnjem sjedalu osobnog automobila BMW bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao godinu stariji vozač. Na mjestu suvozača u trenutku izlijetanja automobila s ceste sjedio je vozačev vršnjak star 19 godina.

Ostali lakše ozlijeđeni

Vozač koji nije bio pod utjecajem alkohola, kako su nam rekli iz policije, i njegov suvozač prošli su s lakšim ozljedama, dok je Karlo teško stradao. Stradali su mu vratni kralješci, oduzete obje noge i lijeva ruka.

Karlo je inače golman seniorske momčadi NK Radnik iz Križevaca koji se natječe u 3. HNL i, kako su mnogi stručnjaci predviđali, pred njim je trebala biti uspješna karijera.

Vijest o stradavanju mladog golmana, koji je neko vrijeme trenirao i u Bjelovaru te pohađao nogometnu školu zagrebačkog Dinama, šokirala je ne samo sportsku već i sveukupno križevačku javnost.

Ne samo da je nakon nesreće upitna sportska karijera, već se liječnici moraju boriti kako bi mladića koji je tek zakoračio u punoljetnost spasili od najgoreg.

Mladi vozač (19) koji je skrivio nesreću nije bio pod utjecajem alkohola, a uzeli su mu krv i urin kako bi provjerili je li pozitivan na droge. Uhićen je.

Karlov otac Davor javio nam se nakon operacije koja je prošla dobro, no stanje njegova sina i dalje je kritično.

- U teškom je stanju. Liječnici su zadovoljni operacijom, obavljena u skladu sa svim standardima i normama. To je najbolja bolnica u Hrvatskoj za takve slučajeve i među najboljima u Europi. Sad je sve u Božjim rukama, stanje je i dalje neizvjesno - rekao nam je Davor Sokač, koji je objavio i dirljiv status na Facebooku:

"Dragi prijatelji hvala vam svima na podršci. Oprostite, ne mogu odgovarati na sve pozive i poruke. Mojem Karlu sada počinje najvažnija utakmica, ona na bolničkom krevetu. Sine moj, uvijek sam ti govorio da je život borba. Neka ti dragi Bog pomogne. Karlo moj, ljubavi moja."

Najčitaniji članci