Obavijesti

Sport

Komentari 65

Ova godina je bila za pamćenje, a u idućoj želim naslov prvaka!

Ova godina je bila za pamćenje, a u idućoj želim naslov prvaka!
10

Livaja je u protekloj godini osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu, s Hajdukom je osvojio Kup te bio proglašen najboljim igračem i strijelcem HNL-a. U idućoj godini želi naslov prvaka sa splitskim Hajdukom

VIDEO

Medalja? Eno je kući u sobi, djeca se igraju s njom, nasmijao se Marko Livaja na pitanje gdje čuva brončanu medalju, osvojenu na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu.

A upravo je bronca kruna jedne uspješne godine, po svemu najuspješnije u karijeri marka Livaje. Bronca, osvojeni Kup s Hajdukom, naslov najboljeg igrača i strijelca u HNL-u, produženje ugovora s Hajdukom...

Split: Marko Livaja najbolji je igrač HNL-a u 2021. godini, odabrali su to kapetani naših prvoligaša

- Doista je bila godina za pamćenje. Fali još naslov prvaka ali nadamo se da će biti dogodine. Zadovoljan sam, mogu žaliti jedino što nismo iskoristili priliku u prvenstvu ali to je život i nikad ne treba odustati. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti nadoknaditi minus koji imamo. Što se tiče reprezentacije, kad sam se vraćao u Hajduk nisam razmišljao o reprezentaciji, imao sam 28 godina i mislio sam da je moje vrijeme u reprezentaciji već prošlo. Ali trofeje s Hajdukom sam očekivao i dan danas ih očekujem jer imamo jako dobru momčad, uigrani smo i imamo isti cilj. Što se tiče reprezentacije poklopila se jedna lijepa priča, i normalno da sam ponosan što sam bio dio te priče.

Turnir 4 kafića, finale, Antique Bar&Restoran Duje - Kauri
Hajduk na pripreme ide u Istru: Evo protiv koga će sve igrati
Hajduk na pripreme ide u Istru: Evo protiv koga će sve igrati

Konkurencija za naslov prvaka, pa i za mjesta u Europi je velika?

- Neće biti lako. Dosta momčadi u HNL-u je kvalitetno i ako nemate dobar dan ili ste malo lošije ušli u utakmicu, možete od svakoga izgubiti. Prvenstvo je jako zanimljivo – kaže Livaja, koji je postao sinonim za Hajduk. Hajduk jednako Livaja, Livaja jednako Hajduk!

- Privikao sam se na tu ulogu, pokušavam biti maksimalno dostupan navijačima iako to nije uvijek lako... Ali sve u istom cilju, a svima nam je zajednički – naslov prvaka!

Reprezentacija ide na zasluženi odmor a u ožujku otvara kvalifikacije za Euro u Splitu.

- Da, to je u trećem mjesecu, ima vremena do tada. tek smo se vratili iz Katra. Treba se odmoriti, ne toliko fizički koliko psihički, bili smo više od mjesec dana skupa...

KATAR 2022 - Susret Maroka i Hrvatske u 1. kolu Svjetskog prvenstva u Kataru

Upitali smo Marka i koja je tajna uspjeha Joška Gvardiola, s kojim se jako zbližio.

- Joško je i u Dinamu i u Leipzigu pokazivao kvalitetu, koju nadograđuje svake sezone. Pravi je momak, pošten, čvrsto na zemlji. Zato smo se i zbližili. Svi znamo njegovu kvalitetu, samo je treba pokazati. Imao je malo problema s ozljedom protiv Argentine, vidio sam da mu je poslije utakmice bilo teško, plakao je... Rekao sam mu da ima tek 20 godina, odigrao je Svjetsko prvenstvo odlično i sigurno će ih biti još, ima vremena uzeti i zlato.

KATAR 2022 - Tuga na licima hrvatskih igra?a nakon poraza od Argentine

Otkrio je Marko i neke detalje s treninga.

- Čuvali smo često jedna drugoga ali smo se i pazili, da ne bude ozljeda. Atmosfera je bila odlična, nijedan incident, u 40 dana kada si skupa može netko biti ljut što ne igra, ali sve je bilo odlično... On je nositelj igre i jedna od mladih igrača koji će to i u budućnosti biti. Drago mi je da smo s praktično novom momčadi i 18 novih igrača opet osvojili medalju na Svjetskom prvenstvu. Veliki je ovo uspjeh i dokaz da Hrvatska ima jako veliki potencijal u mladim igračima koji dolaze.

Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Konferencijsku Ligu, HNK Hajduk - Villarreal CF
Livaji ovacije prepunih Gripa: Jedna od ljepših mojih godina, u životu se nekad tako namjesti
Livaji ovacije prepunih Gripa: Jedna od ljepših mojih godina, u životu se nekad tako namjesti

Iako je na zasluženom odmoru nastupio je Marko na zadnjem izdanju humanitarnog memorijalnog turnira "Četiri kafića – Memorijal Dino Petrinović"

- Svake je godine dobro popunjena dvorana, krivo mi je što je zadnje izdanje jer je jako puno momaka našlo afirmaciju na ovom turniru, eto, i za mene se prvi put čulo na njemu i sigurno da ćemo ga se svi rado sjećati. Bitno je da smo pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija i da se nitko nije ozlijedio i ugrozio svoju karijeru. Meni nikad nije teško nastupiti na ovakvim turnirima. Ekipa iz organizacije već 20 godina organizira turnir i treba im na tome čestitati. Mislim da je ovo postao kultni turnir, ali život ide dalje, tko zna, možda će u budućnosti biti neki novi ljudi koji će opet organizirati da se nešto lijepo događa u našem Splitu. Ja se ovdje jako lijepo osjećam, u ovih 12 – 13 godina koliko sam nastupao uvijek je bio lijep doček

Turnir 4 kafića, Antique Bar&Restoran Duje - Vivas bar

Za kraj poruka navijačima Hajduka.

- Nadam se da ćemo im ispuniti želju koju svi sanjaju već 17 godina i da ćemo donijeti taj toliko željeni trofej u Split.

POGLEDAJTE VIDEO: 'MENI JE ČAST BITI U OVAKVOJ AKCIJI'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani