Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
125 komentara

Ovo je novi stadion u V. Gorici. Koštat će do 105 milijuna eura

Riječ je o stadionu kapaciteta 35.000 mjesta, od čega bi osnovni dio imao 19.600 mjesta, a za velike pripredbe bi se otvorio za još 15.400 gledatelja. No, to je samo jedan od prijedloga...

Foto: Ilustracija
125 komentara

Kineska je delegacija prije koji mjesec zabola pribadače na mjesta u Hrvatskoj u kojima bi htjeli nešto graditi i otišla. Sad su na redu mjeseci, godine naših borbi za papire, dozvole, zemljišta, projekte... dok se Kinezi ne vrate. S novcem.

I dok se o novom stadionu u Rijeci puno pričalo, ambiciozna družina iz Velike Gorice mogla bi se najviše okoristiti kineskim novcem. I oni bi stadion, a gradonačelnik Dražen Barišić i predsjednik HNK Gorice i član Izvršnog odbora HNS-a Nenad Črnko krenuli su u realizaciju.

IMAT ĆE 30.000 MJESTA Kinezi potpisali! Gorica dobiva stadion od 150 milijuna eura INVESTITORI NAHRLILI Kinezi posjetili Goricu: Gradit će stadion od 30.000 mjesta... DANAS POTVRDA Nije samo Kantrida, Kinezi bi gradili stadion i u Velikoj Gorici

S njima je 'u kompi' i donedavni djelatnik HNS-a Ivan Herak, a pripremljen je inicijalni dokument i otvara se natječaj za projekt stadiona.

Zasad je stigao onaj arhitekta Mirsada Mustedanagića, koji je predstavio svoj projekt tvrtki Z-Run i Velikoj Gorici.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Riječ je o stadionu kapaciteta 35.000 mjesta, od čega bi osnovni dio imao 19.600 mjesta, a za velike pripredbe bi se otvorio za još 15.400 gledatelja, doznaju Sportske novosti.

Imao bi 400 parkirnih mjesta u garaži, 30 dizala, mogućnost otvaranja stakala... Cijena? Između 52.5 i 105 milijuna eura.

Velika Gorica želi kompleks sa stadionom, kampom, akademijom, hotelom, trgovačkim centrom... odmah kraj postojećeg stadiona Gorice. Plan je da se prva utakmica na novom stadionu odigra 15. listopada 2023.

Naši partneri pišu
Message