Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Pa imali smo sve u svojim rukama. Falilo nam je sreće'

'Pa imali smo sve u svojim rukama. Falilo nam je sreće'

Zaslužili smo voditi na kraju prvog poluvremena najmanje s 2:1. Oni su bili efikasni u prvoj utakmici, ali ne i danas. Nedostajalo nam je sreće, rekao je trener Barcelone nakon ispadanja iz Lige prvaka...

VIDEO

Opet je mirisalo na čudo. PSG je u prvom susretu pobijedio Barcelonu 4-1 i praktički osigurao prolazak u četvrtfinale, ali nikada ne smijete samo tako otpisati momčad u kojoj igra Leo Messi. Koliko god zaostatak bio velik.

Barca je znala, da ako želi ponoviti čudo iz 2017. godine, da mora napasti od prve minute. Tako je i bilo. PSG se totalno povukao i pokušao zaprijetiti preko Mbappéa i kontri, a Barcelona je prijetila, prijetila i prijetila. Dembele je prokockao pet sjajnih prilika, Dest je pogodio prečku, a Messi je, uz projektil koji je zabio, promašio penal. I jednostavno je teško bilo očekivati čudo nakon toga.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Paris St Germain v FC Barcelona

PSG je odigrao 1-1 na svome terenu te prošao u četvrtfinale Lige prvaka i to samo zahvaljujući briljantnoj predstavi u prvoj utakmici. Parižani su se u uzvratu totalno povukli i prijetili preko kontri, a jedinu pravu i najveću priliku imali su u 30. minuti. I to zbog neobjašnjivog poteza Lengleta. Nagazio je Icardija u vlastitom kaznenom prostoru, sudac Anthony Taylor pokazao je na bijelu točku,  Mbappé je zabio.

Unatoč golu, Katalonci su još jače pritisnuli. Dembele je promašio još jednu šansu, a Messi je potom u 37. minuti lansirao projektil s 25 metara za 1-1 i nada je opet oživjela. Ali kada promašiš nekoliko zicera...

Champions League - Round of 16 Second Leg - Paris St Germain v FC Barcelona

- Zaslužili smo voditi na kraju prvog poluvremena najmanje s 2:1. Oni su bili efikasni u prvoj utakmici, ali ne i danas. Nedostajalo nam je sreće. Njihov golman je bio igrač utakmice. Imali smo šanse, ali nismo ih iskoristili. Pristup u prvoj utakmici je bio dobar, ali danas smo imali sve. Penal je bio važan trenutak, jer bi drugo poluvrijeme bilo drugačije. Moram istaknuti pristup momčadi. To je najvažnija stvar. Ostavili smo dobru sliku i to je vrlo važno - kazao je trener Barcelone Ronald Koeman.

Eh, to prvo poluvrijeme. Barcelona je u njemu propustila svoje šanse za čudo jer u drugom dijelu je pala motivacija, igrači su bili ispuhano, a PSG-u se bilo sve lakše braniti. Bilo je to samo puko odrađivanje posla u nastavku utakmice, a jedan od tragičara utakmice je sigurno Ousmane Dembele koji je promašio nekoliko izglednih prilika. Da je samo jedna ušla, voda bi na uši došla Parižanima. A ovako je bila 'laganica' do kraja.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Paris St Germain v FC Barcelona

Barcelona je tako po prvi put nakon 2007. godine ispala iz osmine finala Lige prvaka, no navijače i čelnike puno više brine što će biti s Leom Messijem. Na ljeto mu istječe ugovor, još prošle godine pokušao je isforsirati odlazak, no Katalonci velike nade polažu u Joana Laportu koji je izabran za novog predsjednika Barce, koji je ujedno i veliki Messijev prijatelj.

- Leo je vidio da momčad napreduje uz promjene koje radimo, uz mlade igrače s kvalitetom i velikom budućnošću. Messi ne treba sumnjati u budućnost ove momčadi - kazao je Koeman.

Liga prvaka je sada prošlost za Blaugranu, a za trofeje se bore u Kupu gdje igraju finale protiv Athletic Bilbaa te u prvenstvu gdje zaostaju šest bodova za Atletico Madridom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...