Obavijesti

Sport

Komentari 109

Pa imamo golmana za medalju! Šego je novi div iz Međugorja

Pa imamo golmana za medalju! Šego je novi div iz Međugorja
1

Šego je rodom iz Međugorja, rukomet mu je cijeli život velika ljubav. To dobro znamo jer smo s njim išli u srednju školu u Čitluku. Išao je Marin u ekonomsku školu. Već je s 15-ak godina pokazivao golmansku klasu

VIDEO

Marin Šego je sjajan, bit će naša velika snaga u Njemačkoj, govorio je Lino Červar uoči Svjetskoga prvenstva, ali malotko mu je vjerovao.

Baš da će golman s 33 godine biti naš najbolji igrač na SP-u pored Duvnjaka, Cindrića, Štrleka... Ali Šego je upravo to, naš najbolji igrač na SP-u i ne možemo se sjetiti kad smo zadnji put imali golmana u tako dobrom izdanju.

I protiv Makedonije je potvrdio da je s 33 godine otkriće ovog Svjetskog prvenstva. Branio je Šego čudesno, stao je na 12 obrana, 38 posto udaraca koji su išli u okvire zaustavio je sjajno hrvatski golman u 31-22 pobjedi protiv Makedonije. Kaubojima je to treća pobjeda na SP-u i pobjeda kojom smo i matematički osigurali drugi krug.

Šego i čudesni Kauboji razbili Makedonce za drugi krug SP-a
Šego i čudesni Kauboji razbili Makedonce za drugi krug SP-a

A s ovakvim golmanom može daleko. Šego je s Hrvatskom 2010. godine osvojio srebro na Europskom prvenstvu u Austriji. Trenutačno brani u Mađarskoj, za Pick Szeged, ali od iduće će godine biti u Francuskoj. Branit će za aktualnog europskog prvaka - Montpellier.

Šego je rodom iz Međugorja, rukomet mu je cijeli život bila velika ljubav. Igrom slučaja, jer smo s njim išli u srednju školu u Čitluku, dobro poznajemo tog dobrog momka kojem je nadimak Manja.

Išao je Marin u ekonomsku školu. Već je s 15-ak godina pokazivao golmansku klasu. Iz Čitluka je išao na treninge u Ljubuški, branio je gol Izviđača i uz rad i odricanje je došao do toga da bude apsolutni hrvatski junak. 

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Macedonia

Nakon Makedonije i njegovih 12 obrana, od kojih su barem polovica bili ziceri, nema nikakve sumnje - imamo golmana za medalju! Marin je novo međugorsko čudo.

Bio je sjajan protiv Islanda i Japana, ali partija protiv Makedonije je bila jedna od njegovih najboljih u karijeri na golu reprezentacije. Doslovno je uništio Kiru Lazarova i Makedonce. Imao je dakle 12 obrana, a stigao je i zabiti gol. Pa to je golman koji brani i zabija!

S ovakvim Šegom se možemo nadati borbi za medalju. Sjajan je i čudesan, kako samo brani zicere... Većina njegovih obrana su čisti ziceri i to onda kad se lomi utakmica. Baš nam je to trebalo. 

Šego - majstore!

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio
Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu