Obavijesti

Sport

Komentari 44

Pa valjda nas ne čeka još 10 godina francuskog prokletstva

Pa valjda nas ne čeka još 10 godina francuskog prokletstva
1

Hrvatska je izgubila finale Svjetskog prvenstva juniora u Španjolskoj protiv Francuske (28-23), ali dobili smo za budućnost Šarca, Panjana, Jaganjca i ostale klince koji će drmati svjetskim rukometom

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija do 21 godine izgubila je od vršnjaka iz Francuske 28-23 u finalu Svjetskog prvenstva u španjolskom Vigu.

Najavljivao se taj rukometni 'el clasico' danima, rukometnim fanovima rasle su zazubice od ove dvije sjajne generacije. Mnogi su u Ivanu Martinoviću vidjeli novog Petra Metličića...Ipak, naš ponajbolji igrač potpuno se ugasio u finalu i stožer na čelu s Davorom Dominikovićem morat će potražiti razloge njegove lošije partije u najvažnijoj utakmici turnira. Potrošio je šest lopti, bez konkretnijeg učinka.

Hrvatska izgubila od Francuza u finalu, Dominikoviću crveni...
Hrvatska izgubila od Francuza u finalu, Dominikoviću crveni...

Je li došlo do psihološke blokade?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne treba dečka kuditi jer se radi o izvanserijskom talentu koji će sljedeće sezone igrati veliku ulogu u bundesligašu Hannoveru, ali odgovor na to pitanje mora se dobiti. Je li pukao pod pritiskom, je li se prepao? Ti odgovori nam trebaju jer svi i dalje vjerujemo da se radi o materijalu za A selekciju, vjerujemo da se radi o Metličićevom nasljedniku i vrsnom šuteru.

Bilo je, dakako, i pozitivnih stvari. Bilo nam je ovo prvo finale na svjetskoj smotri u juniorskoj konkurenciji (do 21 godine op.a.), ali do prvog zlata nismo došli. Svoj potencijal i u finalnoj je utakmici potvrdio Josip Šarac iz Celja. Trpao je Šarac kako je htio, pokazao je zavidnu prodornost, fizičku spremnost, fenomenalne finte i brutalnu završnicu. Utrpao je Šarac Francuzima šest komada. 

Ova momčad Francuza osvojila je medalju gdje god je igrala
Ova momčad Francuza osvojila je medalju gdje god je igrala

Dva metra visoki i 100 kilograma teški Šarac već je dvije godine pod prismotrom izbornika A reprezentacije Line Červara. Bio je na nekoliko okupljanja. Dečko iz Ljubuškog možda je već u ovom trenutku spreman za 'kauboje'.

Moramo za partiju u finalu pohvaliti i rezervnog golmana Ivana Panjana iz Sesveta. Opravdao je Panjan svoje pozivanje, poznaje ga Dominiković iz kluba jer ga vodi svakodnevno. Sjajno je odmijenio Ivana Ereša koji u finalu nije bio raspoložen. Imao je i Ereš sjajan turnir, do finala. I tu treba tražiti odgovore kao i u 'slučaju Martinović'. Ako se radi o psihološkim blokadama zbog težine utakmice, one se moraju otkloniti.

Izbornik za A reprezentaciju

Sjajno je reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu vodio Davor Dominiković (41) koji je nakon Dubrave i Sesveta preuzeo izborničku funkciju u juniorskoj reprezentaciji. Lijepo je posložio 'mini kauboje' i potvrdio je neupitan potencijal. 

Tako se i Balićeva generacija igrala rukometa. I osvojila sve
Tako se i Balićeva generacija igrala rukometa. I osvojila sve

U mnogim smo rukometnim razgovorima mogli čuti da je upravo Dominiković jedan od legitimnih kandidata za budućeg izbornika A reprezentacije. Čini se to i kao logičan slijed događaja jer će uskoro u hrvatskom rukometu doći do smjene generacija, a Dominiković poznaje sve mlade igrače koji u Hrvatskoj nešto vrijede. 

Pokretanje videa...

Rukomet 00:05

Imponirao je mirnoćom na minutama odmora, a uspio je to prenijeti i na igrače, iako je to u finalnom dvoboju u Vigu malo i izostalo. Potrošili su se naši protiv Portugala svega 16 sati prije i zbog toga je Dominiković žestoko kritizirao IHF.

Novo prokletstvo?

Bez imalo ustručavanja možemo reći da su nam francuski rukometaši kroz godine nabili kompleks manje vrijednosti i to je nešto o čemu će čelnici hrvatskog rukometa morati razmišljati.

Kao da je taj kompleks prevladao i u finalu i mnogi su se zapitali: Pa nije valjda da nas čeka novih 10-15 godina 'tricolor-prokletstva'?

Ajmo vjerovati da se radi samo o lošem danu. Imamo uporište u toj tvrdnji. Šarac, Jaganjac, Ereš, Martinović, Mileta i ostali neupitni su potencijali i nekad u budućnosti sigurno će srušiti i te snažne Francuze.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u