Obavijesti

Sport

Komentari 1

Pahuljice spremne za Arenu Zagreb: 'Jedva čekamo klizati!'

Pahuljice spremne za Arenu Zagreb: 'Jedva čekamo klizati!'
3

Najmlađa reprezentativka seniorske ekipe, Klara Fišter, ima 17 godina, a kapetanica i trenerica s kojom se natječe rame uz rame, Anamarija Kasić, 32: 'Godine su nam nevažne, međusobno se podržavamo!'

VIDEO

Haljinice, frizure, veliki osmjesi i oštri noževi Zagrebačkih pahuljica unatoč svim zaprekama spremni su nastupiti na svjetskom prvenstvu pred domaćom publikom, nakon čak 15 godina. Ovog petka i subote, ponosne reprezentativke hrvatskog sinhroniziranog klizanja klizat će s dva programa u konkurenciji 21 ekipe iz 17 zemalja u Areni Zagreb.

POGLEDAJTE VIDEO: Klizačka revija na ledu “Moj Zagreb tak imam te rad”

Pokretanje videa...

Zagreb: Klizačka revija na ledu “Moj Zagreb tak imam te rad” 01:56

Kapetanica seniorske ekipe, 32-godišnja Anamarija Kasić kliže rame uz rame uz najmlađu seniorku, Klaru Fišter, kojoj je 17 godina. Svoju razliku u godinama koriste na najbolji način, tako da se međusobno podržavaju i donose odličnu atmosferu ekipi.

Zagreb: Konferencija za medije povodom Svjetskog prvenstva u sinkroniziranom klizanju

- Kližem od '96., a od 2002. sam u Pahuljicama. Kako su stalno dolazile nove cure, ja sam uz njih i ovaj posao ostala kao i one, samo jedna mala Pahuljica. Uvijek mi je bilo najvažnije da se osjećaju dobro, i koliko ja pazim na njih, toliko i one paze na mene. Godine su nam nevažne. Pravi nam je gušt na treninzima, i u zadnja tri tjedna smo baš stisnule kako bi sve bilo savršeno za nastup - rekla nam je Kasić, koja je i trenerica u klubu.

U Zagrebu Svjetsko prvenstvo u umjetničkom klizanju: Hrvatske boje brane zagrebačke pahuljice
U Zagrebu Svjetsko prvenstvo u umjetničkom klizanju: Hrvatske boje brane zagrebačke pahuljice

- Meni je ovo 11. sezona na ledu, a kad sam počela klizati, Anamarija je već bila seniorka. Stresno nam je, ali smo jako uzbuđene zbog prvenstva i klizanja u Areni - dodala je Klara.

ISU Svjetsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju glavnom gradu donosi do sad neviđeni spektakl - led u Areni Zagreb, dvorani koja do sad nije imala prilike ugostiti sport na klizaljkama. Cure su iznimno ponosne što su dobile priliku klizati na takvom mjestu, osobito nakon dugog perioda bez adekvatnih treninga, i manjka ledenih površina u Zagrebu.

- Ledene površine se u gradu nebrižljivo tretiraju, a uređivanje Arene bilo je veselje i muka. Nebrojeno mnogo ljudi nam je pomoglo, volontera, entuzijasta i prijatelja klizanja. Zahvaljujem svima njima, i roditeljima klizačica, jer bez te sinergije ne bismo uspjeli. Bez obzira na svu ljepotu koju doživljavam sad kad je sve gotovo, ovo iskustvo u Areni ipak ne bih ponovila - iskreno je ispričala Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva, koja se nada svijetlog budućnosti ovog jedinstvenog sporta.

- Nitko u blizini, regionalno, nema ono što imaju Pahuljice. Svi očekuju da 'povučemo' za cijelu regiju, želim im svu sreću - dodala je P. Gruden, dok je izbornica i glavna trenerica Nataša Bahat objasnila da Pahuljice znaju s kim se mogu, a s kim ne mogu 'boriti' na ledu.

Klizačka elita u Zagrebu: Nek se Arenom ori Marija Magdalena!
Klizačka elita u Zagrebu: Nek se Arenom ori Marija Magdalena!

- Favoriti natjecanja su Kanada i Finska, a vjerujem da će borba između njih biti jako napeta. Mi ne očekujemo čudo od plasmana, ali vjerujem da će cure otklizati najbolje što mogu i osvojiti dobar broj bodova - rekla je Bahat, pa dodala da je ekipa s obzirom na to da smo domaćini prvenstva, odlučila klizati na glazbu domaćih izvođača.

- Kratki program kližemo na 'Mariju Magdalenu', pjesmu Doris Dragović, u izvedbi Tončija Huljića s orkestrom, a slobodni program na kompilaciju pjesama iz filma 'Pirati s Kariba', u izvedbi 2Cellosa - zaključila je Bahat.

Čak 420 natjecatelja klizat će na novom ledu u zagrebačkoj Areni, a naše cure možete s tribina podržati od 4. - 6. travnja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti