Obavijesti

Sport

Komentari 5

Pamtim Bonuccija, taj te uvijek dočeka! Bišćan je donio mir...

Pamtim Bonuccija, taj te uvijek dočeka! Bišćan je donio mir...
1

VEĆ SMO POBJEDNICI Cijeli se život borim za ostanak, a sad lovim trofej. S obzirom na sve ozljede, mi smo pobjednici kako god završio finale Kupa, kaže Jakov Puljić

VIDEO

Čovječe, ja se cijeli život borim za ostanak, a sad sam u drugoj momčadi lige i čekam finale Kupa! Broj trofeja mi je nula. Tako govori Rijekin napadač Jakov Puljić (25), koji je ušao u HNL vikend kao najbolji strijelac lige.

U 26 utakmica zabio je 16 golova i asistirao za deset. Jedan je dao i u Kupu, a u pretkolu Europske lige nije jer je u dvije utakmice protiv Sarpsborga dobio samo 24 minute. Prošle je sezone u 32 utakmice zabio 11, među kojima i gol za sva vremena.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

00:35

- Gol Milanu iz slobodnjaka i pobjeda 2-0 pred punom Rujevicom... definitivno najdraži gol u karijeri.

Puljiću ne pada na pamet vezati (pr)ocjenu sezone s tim hoće li 22. svibnja u Puli u zrak dignuti Rabuzinovo sunce.

- Kad pobrojim sve ozljede, sve utakmice koje smo igrali sa samo 12-13 seniora, mi smo veliki pobjednici kako god završio taj finale. Usred sezone došao je novi trener, skoro da nema igrača koji nije bio dulje ozlijeđen... Ma Rijekina sezona je vrhunska!

Što je donijela promjena trenera?

- I Bišćan i Kek vole presing, disciplinu u igri, što manji razmak između linija, a promjena trenera donijela je ono što Bišćan donosi kao osoba: mir i staloženost. Autoritet je, ali bez podizanja glasa ili tenzija.

A Mišković?

- Predsjednik je jednostavno dobar čovjek. U moje gotovo dvije godine na Kvarneru Mišković je najveće iznenađenje. Svašta ljudi pričaju, a onda vidiš da je gazda kluba čudo jednostavnosti i pozitive. Nizali pobjede ili poraze, mi smo od tog čovjeka dobivali samo podršku i bodrenje.

HNK Rijeka - AC Milan

Kad vam je bilo najteže?

- U utakmici u kojoj sam doživio najveću individualnu radost: protiv Milana. Jer kad god se približiš golu, dočeka te Bonucci. I najteži protivnik i najveći nogometaš protiv kojeg sam igrao.

Najbolji igrači Prve HNL?

- Pavičić, Olmo i Župarić. Pavičić mi je najdraži suigrač, veznjak kojeg volim imati uza se, kvaliteta koju je dobro imati na svojoj strani.

Ugovor vam vrijedi do 2021. Znači još barem sezonu na Rujevici ili status prvog strijelca lige mijenja tu priču?

- Ne znam. U nogometu se to promijeni u sekundi. Klub je fokusiran na finiš sezone, a moj menadžer Cvjetković nije nametljiv, zna da ne treba previše soliti pamet.

Idu vam i asistencije, ne samo golovi...

- A ja jesam više neka polušpica nego klasični napadač. Čim se vraćaš i pomažeš obrani, automatski ti se otvara prostor i za asistenciju. 

Jakov je igrao za U-16, U-17 i U-19 reprezentaciju, a otkad je došao u Rijeku, krajem kolovoza 2017., vrijednost mu se najmanje udvostručila. Sad ima jednu želju: da “cijeli se život borim za ostanak” promijeni u “najbolji sam strijelac lige i osvajač Kupa”!

Rijeka je imala tri najbolja strijelca HNL-a

TOMISLAV ERCEG 2005.

  • 17 golova zabio je Erceg te sezone, a drugi je strijelac HNL-a bio - Ivica Žuljević iz Međimurja s 12 golova! Daleko iza ostali su Eduardo, Ivan Bošnjak...

LEON BENKO 2013.

  • 19 golova dao je Benko, četiri više od Kramarića, koji je te sezone zabijao za Lokomotivu. Na 13 je ostao Sammir, 12 Oršić u Interu, 10 Rebić u Splitu...

ANDREJ KRAMARIĆ 2015.

  • 21 gol Krama je postigao samo u jesenskom dijelu sezone i potom je otišao u Leicester, a nitko ga u HNL-u nije uspio stići! Dinamovac Henriquez došao je do 20.

JAKOV PULJIĆ

  • 16 golova ima i vodi veliku bitku da postane četvrta Rijekina Zlatna kopačka HNL-a. Dinamo ih ima 13, Zagreb četiri, Hajduk i Osijek po dvije, Šibenik i Zadar po jednu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome