Sport

Komentari 41

Parižani su spojili nespojivo: Od mrskih neprijatelja do suigrača

Parižani su spojili nespojivo: Od mrskih neprijatelja do suigrača

Tukli su se, pljuvali i vrijeđali, a danas nasmiješeni treniraju skupa i pripremaju se na osvajanje novih trofeja. Messi je odigrao ukupno 45 'El Clasica', Ramos dva više...

Dugi niz godina branili su boje najvećih rivala, nosili kapetanske trake tih klubova, a od ove će sezone igrati zajedno. Dame i gospodo, ono što je donedavno bilo moguće samo sanjati, PSG je ostvario. Leo Messi (34) i Sergio Ramos (35) igraju za istu momčad!

Tukli su se, pljuvali i vrijeđali, a danas nasmiješeni treniraju skupa i pripremaju se na osvajanje novih trofeja. Messi je odigrao ukupno 45 'El Clasica', Ramos dva više, što je i rekord za jednog igrača, a pretpostavljali smo, nadali se da ćemo ih i dalje gledati u tim ulogama. No, neki vanjski utjecaji poremetili su i izmijenili današnji nogomet pa su dva legendarna nogometaša potpuno besplatno otišli iz kluba u kojima su stekli status legende i pridružile se moćnom PSG-u. Obojica su potpisala do 2023., a mi samo možemo pretpostavljati koliko će zajedno trofeja osvojiti...

- Patili smo zbog Messija svih ovih godina. Da ga Barcelona nije imala, vjerojatno bi (s Realom) osvojio puno više titula. Puno smo puta igrali protiv Barce. Imali smo i nevjerojatnog trenera kao Mourinha, ali bilo nam je teško pobijediti ih. Nismo ih pobjeđivali često, a uvijek su bile visoke tenzije, nekad zbog njih, drugi put zbog nas - rekao je u jednom intervjuu Sergio Ramos.

REAL MADRID  v FC BARCELONA. LA LIGA 2019/2020. ROUND 26.

Izvan terena je to uvijek bilo ogromno poštovanje, ali na travnjaku se zaboravlja kome si se nasmiješio, tko je pogladio tvoje dijete po glavi na dodjeli nekakvih nagrada. Na terenu su Messi i Ramos bili smrtni neprijatelji.

La Liga Santander - Real Madrid v FC Barcelona

Često je Ramos izgledao kao osoba koja samo želi nanijeti bol Messiju koliko ga je ovaj izludio silnim 'fintama' zbog kojih je padao na guzicu. Ramos je bio ljutiti pas koji je u utakmicama s Barcom samo gledao gdje je Messi. Naravno, jer je bio najveća prijetnja. A Ramos je znao koji je jedini način da se zaustavi argentinskog genijalca.

Još dok je u 'kraljevskom klubu' igrao i Pepe... Njih dvojica su trčala po travnjaku za Messijem samo s jednim ciljem. Srušiti ga na pod u što većim bolovima kako bi se što kasnije pridigao i kako bi što teže nastavio igru. Tko leži, ne bježi, mislili su. No, Messi kao Messi je uvijek bio najnapaljeniji kad je igrao protiv njih. Lopta mu se lijepila za nogu, prolazio ih je kao čunjeve i zabijao iz svih mogućih pozicija.

ESP, UEFA CL, Real Madrid vs FC Barcelona

A na to je Ramos bio doslovno 'lud'. U 47 utakmice protiv Barce skupio je 21 žuti karton od čega je dvaput zbog drugog kartona morao napustiti igru, dok je triput izravno izbačen s travnjaka. Većinu kartona zaradio je, pogodite na kome - na Leu Messiju. Nije ni čudno jer Messi je doista bio nezaustavljiv. S 26 golova u 45 utakmica, Argentinac je najbolji strijelac u povijesti 'El Clasica', a dodao je još i 14 asistencija. Taj rekord vjerojatno nitko neće skinuti, barem ne u bliskoj budućnosti. 

Real Madrid

Jedna era, u kojoj Messi i Ramos pružaju ruku jedan drugome samo zato što kao kapetani to moraju, gotova je. A druga u kojoj jedan od njih slavi golove drugoga, počela. Živi bili pa vidjeli...

Najčitaniji članci