Sport

Komentari 35

Pavić je opet prvi tenisač na svijetu! Srbija drži teniski vrh u singlu, a Hrvatska u parovima

Pavić je opet prvi tenisač na svijetu! Srbija drži teniski vrh u singlu, a Hrvatska u parovima

Nakon skoro tri godine Mate Pavić opet je prvi tenisač svijeta u parovima. Četvrti je Nikola Mektić, a Ivan Dodig deveti. Napredovao je Čilić, a Ana Konjuh skočila za 98 pozicija

Hrvatska opet ima najboljeg tenisača svijeta! Gotovo tri godine otkako je to postao prvi put i to kao prvi Hrvat, Mate Pavić opet sve gleda svisoka u konkurenciji parova. Splićanin se, nakon trijumfa na Masters 1000 turniru u Miamiju s Nikolom Mektićem, vratio na prvo mjesto smijenivši s njega za deset bodova više Kolumbijca Faraha koji sada sa svojim partnerom Cabalom drži drugo, odnosno treće mjesto. Pavić ima 9010 bodova, Farah 9000, Cabal 8910...

POGLEDAJTE VIDEO:

Četvrti je opet Mektić(8160)  koji je to, njemu rekordno, mjesto prvi put dohvatio prije mjesec dana. Međutim, nastave li ovako kako igraju od početka sezona, Zagrepčanin i Splićanin brzo će zajedno držati vrh ljestvice koji, jasno, drže u utrci za London s četiri titule i omjerom 25-3 te 3065 bodova. 

Odmah do njih na istoj ljestvici su Filip Polašek i Ivan Dodig koji je ujedno treći Hrvat među 10 najboljih igrača parova svijeta.

U pojedinačnoj konkurenciji blagi pad Borne Ćorića i uspon Marina Čilića. Ćorić je od ovog ponedjeljka 27. na svijetu, a Čilića su tri pobjede u Miamiju vinule za dva mjesta, na 43. Ivo Karlović je 168. Senzacionalni pobjednik Miamija Hubert Hurkacz popeo se za 21 mjesto i sada je 16. Prvi je, jasno, i dalje Novak Đoković.

Petra Martić (21) i Donna Vekić (29) zadržale su prošlotjedne pozicije, dok je Ana Konjuh s osminom finala na Floridi napredovala za čak 98 mjesta i sada je 240.

Najčitaniji članci