Sport

Komentari 2

Perasović: Zvali su me, ali sam im rekao da neću biti izbornik

Perasović: Zvali su me, ali sam im rekao da neću biti izbornik

Može li Hrvatska do SP-a? Puno će ovistiti o tome koji će igrači biti dostupni u tim kvalifikacijama. Nemamo takvu širinu da možemo lagano prebroditi izostanak ključnih igrača, rekao je Perasović

Hrvatska košarka nakon odlaska Ivice Skelina traži novog izbornika, a jedno je sigurno, to neće biti Velimir Perasović, koji je to potvrdio u intervjuu za SportKlub.

- Sigurno neću biti izbornik jer želim biti trener u klubu i raditi svakodnevno. Ne vidim se od akcije do akcije tako da nisam u konkurenciji - rekao je Perasović.

- Zvali su me iz Saveza, isto sam rekao i njima - dodao je Perasović, koji je bio izbornik Hrvatske 2015. godine, kad smo u osmini finala Eurobasketa ispali od Češke.

Skelin je otišao nakon katastrofe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i jedne jedine pobjede protiv Nizozemske u Zadru.

- Može li Hrvatska do SP-a? Puno će ovistiti o tome koji će igrači biti dostupni u tim kvalifikacijama. Nemamo takvu širinu da možemo lagano prebroditi izostanak ključnih igrača - rekao je Perasović i dodao:

- Španjolci stave igrače koji igraju u ACB ligi, koji imaju 35, 36 godina i koji znaju igrati košarku i bez problema to prebrode. Kao i Srbi, ali i njima se dogodi poneki neočekivani poraz. Mi nemamo takav bazen da možemo tako lagano zamijeniti igrače iz NBA lige i ako oni ne budu igrali kvalifikacije, mučit ćemo se s Mađarima i Poljacima.
 

Najčitaniji članci