Obavijesti

Sport

Komentari 3

Pet pluseva i pet minusa Rijeke

Pet pluseva i pet minusa Rijeke

Rijeka je najmlađa momčad Europske lige i ima najmlađeg trenera, Simona Rožmana (37). Slovenac je u vatru gurnuo Čerina, Štefulja, Kulenovića, a da korona nije uklizala s leđa bilo bi to i bolje...

VIDEO

Četiri kola, četiri poraza Rijeke. Ali u skupini Europske lige koja je, kako je iste sekunde nakon ždrijeba rekao predsjednik Damir Mišković, 'donijela protivnike razine Lige prvaka'. Ostalo je još dočekati AZ Alkmaara i otići na noge Real Sociedadu.

A nakon 0-1 sa Sociedadom, 1-4 kod Alkmaara te 1-2 i 0-2 porazima od Napolija, što je Europska liga Rijeci donijela, a koje joj nedostatke otkrila?

Gattuso: Nije bilo lako igrati, ali igrali smo za najvećeg, za Diega
Gattuso: Nije bilo lako igrati, ali igrali smo za najvećeg, za Diega

Pogledajte video: Rijeka u Napulju

Pokretanje videa...

Rijeka i Napulj za Diega 02:37

Pet pluseva

  • Plasman u skupinu - To što je Rijeka preko Kopenhagena došla do EL skupine samo po sebi je fantastični uspjeh u okolnostima smanjenog budžeta, ozljeda i pandemije. Šest europskih utakmica i blagodatna cca. 3 milijuna eura zarade.
  • Hrabrost - Najmlađi trener i najmlađa momčad niti u jednom trenutku se nisu osramotili, uplašili ili zavukli u mišju rupu. Štoviše, kod Alkmaara se čak išlo u pokušaj otvorenog nadmetanja. Hrabro se skupljalo dragocjeno iskustvo.
  • Zajedništvo - Daleko veći i bogatiji klubovi upali su u pandemijski vrtlog narušenih odnosa i teškog ozračja. Rijeka, što joj je teže to više zbija redove. Zajedništvo uprave, struke, momčadi i svih u klubu dokazano je i na dodatnom, europskom frontu.
  • Trener - Simonu Rožmanu tek je 37 godina i sigurno još ima puno toga za naučiti, ali svojim profesionalnim i intelektualnim poštenjem, trudom i znanjem mladi je trener postao čovjek kojeg se poštuje, kojem se vjeruje i kojeg momčad slijedi 100%.
  • Dragulji u momčadi - Halilović, Andrijašević, Murić, Nevistić, Lončar, Čerin, Kulenović, Pavičić, Štefulj... Rijeka ima igrače koji dokazano mogu i znaju igrati na europskoj razini. Na žalost, s leđa su im uklizali i korona virus i ozljede.
Europa League - Group F - Napoli v HNK Rijeka

Pet minuseva

  • Utjecaj na HNL: Korona virus i europski ritam su riječkim EL-ambicijama napravili totalni nered, a sve se onda reflektiralo i na nešto slabiji učinak u HNL-u. Unaprijed ukalkulirani negativni efekt koji će se dugoročno vratiti obilatim plusevima.
  • Pehovi s ozljedama: Prije Kopenhagena se ozljedi Murić, na prvoj utakmici s Napolijem se ozlijedi Andrijašević, cijeli prvi dio sezone nema sjajnog Halilovića i stoperskog pojačanja Arsenića.. Mladu Rijeku udarale su i ozljede.
  • Uža obrana: Igra se s tri stopera, a Rožman jako dobro zna zašto je odabrao tu varijantu i zašto niti u HNL-u ne igra onako kako bi htio: sa visoko dignutom obranom. U vezi, napadu i na bokovima ima izvanserijskih igrača. U užoj obrani - nema.
  • Neiskustvo: Rijeka je najmlađa momčad i Europske lige i Prve HNL. To samo po sebi uopće nije minus nego zapravo: veliko riječko nogometno bogatstvo, pohvalni klupski projekt. Ali i okolnost za koju se u Europi plaća cijena. Valuta su - porazi.
  • Dinamika: Europa traži da sve što radiš - radiš u sprintu. HNL ritmovi su ispod najviše razine i kod Rijeke se to vidi. Ozljedama i virusima načeta momčad najčešće pada nakon 60-70 minuta, a brzina protoka lopte onda je daleko od najviših Euro-kriterija.
Europa League - Group F - Napoli v HNK Rijeka
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu