Obavijesti

Sport

Komentari 52

Pet razloga zbog kojih Osijek može srušiti Dinamo u gostima

Pet razloga zbog kojih Osijek može srušiti Dinamo u gostima

Bjelica je u najavi kazao da mu je utakmica s Dinamom kao i svaka druga. Jasno, morao je to izjaviti, ali svatko tko poznaje Bjeličin karakter, zna da će se trener Osijeka jako 'nabrijati' na Dinamo

VIDEO

Dinamo od 17.30 na Maksimiru ugošćuje zahuktali Osijek u 21. kolu HT Prve lige. Ulog? Ogroman. Klubovi su poravnati na vrhu ljestvice s 45 bodova.

Bit će to 94. prvenstveni ogled ove dvije momčadi u HNL povijesti, Dinamo je do sad ostvario 62 pobjede, 21 dvoboj je završio bez pobjednika, dok su Osječani slavili 10 puta, ali samo triput na Maksimiru. Dinamo je prema kladionicama favorit. Na pobjedu 'modrih koeficijent je oko 1,90, a na pobjedu Bjeličinih trupa 4,10.

POGLEDAJTE VIDEO: Osijek predstavio nove dresove

Pokretanje videa...

Zlatno-crni dres Osijeka 00:36

Osijeku nedostaju Topčagić, koji je u ponedjeljak operiran, Ndockyt i Grezda nisu spremni, Jurčević i Žaper imaju mišićnih problema, a vjerojatno ni oni neće biti spremni za nastup. Ipak, ima Bjelica svoje adute, pa krenimo redom. Donosimo pet razloga zbog kojih Osijek može srušiti Dinamo.

Osijek ugostio Dinamo u 12. kolu HT Prve lige

1. Nenad Bjelica

Nije pretenciozno reći da je upravo današnji trener Osječana udario temelje ovog Dinama. On je etablirao do tad anonimne Mislava Oršića (29) i Brunu Petkovića (26). Zna koje su vrline, ali i mane dinamovaca.

Zna Bjelica vrlo dobro da se Kevin Theophile-Catherine (31) ponekad zna zaigrati i zanemariti taktičke elemente. Zna da kreativnost Lovre Majera (23) mora 'ubiti' flasterom. Tu ulogu trebao bi odigrati neumorni Josip Vuković (28), a s klupe impuls može dati i Marin Pilj (24).

Bjelica je u najavi utakmice kazao da mu je utakmica s Dinamom kao i svaka druga, da se igra za tri boda. Jasno, morao je to izjaviti, ali svatko tko poznaje Bjeličin karakter, zna da će se trener Osijeka jako 'nabrijati' na Dinamo. Nije tajna da se Bjelica s Mamićima i Dinamom nije lijepo rastao. Štoviše, Bjelica je nedavno kazao da rastanak nije bio bezbolan i bit će mu to samo motiv više. Neno je čovjek koji voli izazove i osobne zadovoljštine. Tri boda s Maksimira - super. Pobjeda nad Zokijem - još bolje.

Osijek: Trener Nenad Bjelica održao konferenciju za medije

2. Već su ih pobijedili ove sezone

Osijek je u 12. kolu HT Prve lige na domaćem terenu srušio Dinamo 2-0 i definitivno nema kompleks podređenog. 'Modri' su u tim trenucima imali šest bodova prednosti pred Osijekom, ali Bjeličina momčad tu je prednost istopila i dostigla. Strijelci su bili Pilj i Žaper.

3. Dinamovce čeka Europa, veliko je psihološko opterećenje

Momčad Zorana Mamića već sljedećeg četvrtka od 18.55 igra protiv Krasnodara u šesnaestini finala Europske lige. Htio-ne htio, Mamić će morati gledati i prema tom susretu i odmoriti neke igrače.

Jasno, veliko je to opterećenje za Dinamove igrače i stožer hrvatskog prvaka morat će dobro odraditi psihološku pripremu. U svega nekoliko dana čekaju ih dvije, kako to često volimo napisati, utakmice sezone. Protiv Osijeka nemaju pravo na kiks jer će pritisak postati teško izdrživ.

4. Osijek ima najbolju obranu sezone

Bjeličina momčad ove je sezone primila tek 15 golova. Drugu obranu lige ima Dinamo koji je primio 22 gola. Nije zanemariv podatak da Osijek nije primio gol već 56 dana. U tom periodu igrali su protiv, redom, Šibenika i Lokomotive u gostima, pa kod kuće protiv Istre, Slaven Belupa i Hajduka.

Golman Ivica Ivušić (25) brani u, usudit ćemo se napisati, reprezentativnoj formi. U Osijek je došao 2018., a cijelu prvu sezonu bio je pričuva Marku Malenici. Kad tome dodate period koji je proveo u Olympiacosu, ispada da nije branio godinu i pol dana. Ipak, u drugoj sezoni Malenica i on su zamijenili uloge, a to se nastavilo i u trećoj sezoni. Malenica je zbog Ivušića morao na posudbu u Mađarsku. 

Dinamo i Osijek sastali se u 31. kolu HT Prve lige

Desni bek Igor Silva (24) najbolji je igrač lige na navedenoj poziciji. Ozljeda mišića za njega je stvar prošlosti, potpuno je spreman. Problem je na lijevoj strani jer je upitan Mario Jurčević (25), ali Bjelica je kazao da je novopridošli Ukrajinac Jevhen Čeberko (23) spreman uskočiti ako zatreba.

Odlazak Ante Majstorovića u Kinu težak je gubitak za Osijek, ali sjajno su ga zamijenili, prije svih, Danijel Lončar (23), a potom i Guti (29) te Jose Antonio Caro (27).

Boban & Knežević: Zadnji smo rušili Dinamo u Maksimiru, a sada neka junak bude Mierez...
Boban & Knežević: Zadnji smo rušili Dinamo u Maksimiru, a sada neka junak bude Mierez...
Istra prikovana za dno: Lokosi iz penala za pobjedu u Varaždinu
Istra prikovana za dno: Lokosi iz penala za pobjedu u Varaždinu

5. Puno igrača se diže u formi

Okej, svi znamo da su Damjan Bohar (29) i Ramon Mierez (23) dobri cijelu sezonu, da su udarne igle prvoligaša s Drave. Ipak, nakon zimskih priprema Bjelica je 'dobio' još nekoliko igrača.

László Kleinheisler (26) dugo je tražio formu, Bjelica je uvjeravao da će Mađar proigrati, da mu samo nesretno neki pokušaji nisu ulazili u gol. Protiv Hajduka je sve to naplatio krasnim lažnjakom i još ljepšim golom s 20-ak metara u kut. Sad mu je srce na mjestu, taj gol mogao bi mu donijeti dodatnu mirnoću u završnici. To mu je bitno, često ulazi u dobre gol-prilike.

Osijek: U 24. kolu Hrvatski Telekom Prve lige sastali se Osijek i Lokomotiva

Čini se da je Bjelica našao formulu za Petra Bočkaja (24). Kaže trener Osijeka da mu nekad moraš dati mrkvu, a nekad ga goniti bičem. Očito to Bjelica dobro balansira. Bočkaj izgleda spremno, nema viška kilograma i to se vidi, neuhvatljiv je za protivnike. Protiv Lokomotive je pogodio stativu nakon koje je Bohar dao gol, protiv Istre je smiješnim napravio Einara Galileu, koji je nad Perom napravio penal, protiv Slavena je iz slobodnjaka pogodio prečku nakon koje je zabio Žaper, pa je protiv Hajduka izborio drugi žuti karton Nihada Mujakića...

Anketa 24sata:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom