Obavijesti

Sport

Komentari 11

Peticija protiv Zoume skupila skoro 150.000 potpisa: 'Sudite mu za mučenje životinja...'

Peticija protiv Zoume  skupila skoro 150.000 potpisa: 'Sudite mu za mučenje životinja...'

Na najpoznatijoj stranici za peticije Change.org osvanula je peticija za kazneni progon nogometaša West Hama koja je u kratkom roku prikupila skoro 150.000 potpisa...

VIDEO

Nogometaš Kurt Zouma je zbog snimke na kojoj zlostavlja svoju mačku kažnjen je od strane West Hama sa dvije tjedne plaće, odnosno 250.000 funti, ostao je bez ugovora s Adidasom, a 'čekićare' je koštao raskidanje suradnje s osiguravajućim društvom Vitality... Ipak, nogometaš do ovog trenutka nije zaradio prekršajnu ili kaznenu prijavu od strane nadležne policije.

Da se to ipak dogodi pobrinuo se anonimac Matthew Dixon koji je na najpoznatijoj platformi za peticije (Change.org), izradio peticiju za kazneni progon nogometaša West Hama "zbog okrutnosti prema životinjama". U trenutku pisanja teksta preko 145.000 ljudi potpisalo je peticiju, a broj je rapidno rastao.

"Profesionalni nogometaš Kurt Zouma snimljen je kako užasno zlostavlja bespomoćnu životinju što je zločin u Velikoj Britaniji. Policija bi ga trebala procesuirati", stoji u opisu peticije.

Podsjetimo, Zouma je nemilosrdno udarao mačku kao da je nogometna lopta, naganjao ju je po kući i bacao na nju cipele. Za kraj ju je pljesnuo rukom na ''volej''. Francuski branič se ispričao, a njegovi postupci zgrozili su javnost. 

Monstrum zatvorio pse na tri godine: 'Nikad nisu bili vani, boje se trave, skroz su izgriženi'
Monstrum zatvorio pse na tri godine: 'Nikad nisu bili vani, boje se trave, skroz su izgriženi'

- Ispričavam se zbog svojih postupaka. Nema nikakvog opravdanja ni objašnjenja za to što sam napravio i iskreno se kajem - oglasio se nogometaš pa još i pokušao uvjeriti:

- Mačke su dobro i savršeno zdrave. Ovo je izolirani incident koji se neće ponoviti.

Međutim, isprika nije dovoljna te je ovakvo ponašanje apsolutno neprihvatljivo, a za isto prema engleskom zakonu može dobiti i zatvorsku kaznu do pet godina.

Zanimljivo, usprkos osuda sa svih strana, David Moyes je protiv Watforda krenuo sa Zoumom od prve minute, a navijači su izviždali svaki njegov dodir s loptom. Odigrao je svih 90 minuta. 

VIDEO Težak kiks Vlašića: Leeds slavio nakon njegove greške, Moyes ga izvadio uz zvižduke
VIDEO Težak kiks Vlašića: Leeds slavio nakon njegove greške, Moyes ga izvadio uz zvižduke
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu