Sport

Komentari 11

Peticija protiv Zoume skupila skoro 150.000 potpisa: 'Sudite mu za mučenje životinja...'

Peticija protiv Zoume  skupila skoro 150.000 potpisa: 'Sudite mu za mučenje životinja...'

Na najpoznatijoj stranici za peticije Change.org osvanula je peticija za kazneni progon nogometaša West Hama koja je u kratkom roku prikupila skoro 150.000 potpisa...

Nogometaš Kurt Zouma je zbog snimke na kojoj zlostavlja svoju mačku kažnjen je od strane West Hama sa dvije tjedne plaće, odnosno 250.000 funti, ostao je bez ugovora s Adidasom, a 'čekićare' je koštao raskidanje suradnje s osiguravajućim društvom Vitality... Ipak, nogometaš do ovog trenutka nije zaradio prekršajnu ili kaznenu prijavu od strane nadležne policije.

Da se to ipak dogodi pobrinuo se anonimac Matthew Dixon koji je na najpoznatijoj platformi za peticije (Change.org), izradio peticiju za kazneni progon nogometaša West Hama "zbog okrutnosti prema životinjama". U trenutku pisanja teksta preko 145.000 ljudi potpisalo je peticiju, a broj je rapidno rastao.

"Profesionalni nogometaš Kurt Zouma snimljen je kako užasno zlostavlja bespomoćnu životinju što je zločin u Velikoj Britaniji. Policija bi ga trebala procesuirati", stoji u opisu peticije.

Podsjetimo, Zouma je nemilosrdno udarao mačku kao da je nogometna lopta, naganjao ju je po kući i bacao na nju cipele. Za kraj ju je pljesnuo rukom na ''volej''. Francuski branič se ispričao, a njegovi postupci zgrozili su javnost. 

- Ispričavam se zbog svojih postupaka. Nema nikakvog opravdanja ni objašnjenja za to što sam napravio i iskreno se kajem - oglasio se nogometaš pa još i pokušao uvjeriti:

- Mačke su dobro i savršeno zdrave. Ovo je izolirani incident koji se neće ponoviti.

Međutim, isprika nije dovoljna te je ovakvo ponašanje apsolutno neprihvatljivo, a za isto prema engleskom zakonu može dobiti i zatvorsku kaznu do pet godina.

Zanimljivo, usprkos osuda sa svih strana, David Moyes je protiv Watforda krenuo sa Zoumom od prve minute, a navijači su izviždali svaki njegov dodir s loptom. Odigrao je svih 90 minuta. 

Najčitaniji članci