Obavijesti

Sport

Komentari 66

Pobjeda Splita poslije mjesec dana, Ćiro pretrpio prvi poraz

Pobjeda Splita poslije mjesec dana, Ćiro pretrpio prvi poraz
7

Nogometaši Splita pobijedili su Zadar u posljednjoj utakmici 10. kola MAXtv Prve lige. Golovima Galovića, Roga i Cikalleshija crveni su srušili Ćirinu momčad 3-0...

VIDEO

Tako široku lepezu igrača nema ni Dinamo. Samo razmišljam da mi je izvući neodlučeno, govorio je u najavi utakmice Splita i Zadra Ćiro Blažević. No želja mu se nije ispunila. Crveni su na Parku mladeži golom krajem prvog te početkom i krajem drugog poluvremena izborili pobjedu 3-0.

Prvi je to poraz "trenera svih trenera" otkako je preuzeo klupu kluba sa Stanova. Prije dva tjedna dobio je Slaven kod kuće 4-0, potom i Lokomotivu u gostima 1-0. U međuvremenu je preskočio i Zagoru u Kupu (5-1).

Od početka se vidjelo tko ima više želje doći do pobjede u ovoj utakmici. Domaćin je dominirao, imao i nepriznati gol Nine Galovića u 11. minuti, a Zadar je rijetko dolazio u protivničku polovicu. No bilo je opasno po splitovce onda kada jest: u 44. minuti Ivor Weitzer pucao je s ruba šesnaesterca, a Andrija Vuković sjajno obranio.

Kazna za propuštenu priliku gostima je stigla već u sljedećoj minuti. Poslije devetog kornera za domaćina kapetan Galović opet je bio najspremniji i bez zadrške zabio za 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako je Ćiro početkom nastavka probao napadački odgovoriti uvođenjem iskusnog Želimira Terkeša, obrana je opet zakazala već u 48. minuti. Desni je bok probio Bagarić, a Marko Rog zabio drugi gol u prvenstvu iako je imao igrača na leđima.

Posljednji pokušaj povratka Zadrana u utakmicu propao je u 58. minuti; Hrgović je pucao iz velike daljine, a Vuković uz manje poteškoće odbio loptu u korner.

Točku na "i" sjajne utakmice Splita stavio je albanski reprezentativac Sokol Cikalleshi nakon još jednog proboja Bagarića u 82. minuti, ovaj put po lijevoj strani.

Split je došao do prve pobjede nakon šestog kola i domaćeg slavlja nad Slaven Belupom. Njome su se izabranici Ivana Matića popeli na četvrto mjesto ljestvice (13 bodova). Sa samo dva boda manje Zadar je skliznuo na sedmu poziciju.

MAXtv Prva liga, 10. kolo

  • Split - Zadar 3-0 (Galović 45', Rog 48', Cikalleshi 82')

Ljestvica

  1. Dinamo - 26
  2. Rijeka - 24
  3. Hajduk - 15
  4. Split - 13
  5. Lokomotiva - 13
  6. Zagreb - 12
  7. Zadar - 11
  8. Istra 1961 - 8
  9. Osijek - 8
  10. Slaven Belupo - 8
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...