Sport

Komentari 0

Podravkašice zauzele 4. mjesto na memorijalnom turniru....

Podravkašice zauzele 4. mjesto na memorijalnom turniru....

Turnir je pokazao da je ekipa Krima najbolje pripremljena za Ligu prvaka. Mađarske ekipe su ostavile solidan dojam dok su domaće pokazale neke slabosti koje moraju promijeniti ako ne žele hodati kao bose po trnju

Rukometašice Podravke Vegete su na 15. Memorijalnom turniru Josip Samaržija Bepo, nakon dva poraza iz dva susreta zauzele posljednje četvrto mjesto. Pobjednice turnira su slovenske rukometašice Krim Mercatora koje u Ljubljanu nose pehar i pregršt samopouzdanja pred novu sezonu. One su u finalu uvjerljivim rezultatom savladale mađarski Siofok, koji je dan ranije pobijedio domaćina turnira s zgoditkom razlike (32:31). U utakmici za treće mjesto domaće su poražene (37:33) od mađarskog Ferencvaroša, koji je u jednom trenutku vodio i s 10 golova razlike.

Uvijek se postavlja pitanje kad jedna momčad iz rezultatskog ponora uspije izaći, je li to njezina snaga ili opuštanje protivničke momčadi. Sedamdeset golova na utakmice govori da se obrana igrala samo formalno. Rukomet, ne samo današnji već od davnih dana se zasniva na igri u obrani, koja je ključna. Prošle godine pod vodstvom nažalost pokojnog Zlatka Saračevića, momčad je bila usmjerena prema protivničkom golu uz filozofiju da će uvijek postići zgoditak više od protivnica, što se nije dogodilo, a rijetko kome uspije.

Turnir je pokazao da je ekipa Krima najbolje pripremljena za Ligu prvaka. Mađarske ekipe su ostavile solidan dojam dok su domaće pokazale neke slabosti koje moraju promijeniti ako ne žele hodati kao bose po trnju. Naravno da se vidio napredak u odnosu na prošlu europsku epizodu koju u gradu juhe nastoje što zaboraviti.

Kad usporedimo Slovensku ekipu s domaćinom onda se vidi koliko je to kompaktna cjelina koja svira po notama koje ispisuje Tjaša Stanko, prvo ime turnira. Slovenci su trgovali uspješno. Vratili su iz Metza, Stanko, koja je godinu dana ranije igrala u Koprivnici i ostavila sjajan dojam. Doveli su i vratarku Jovanu Risović iz Podravke i posložili momčad, koja igra obranu a u napadu su jaki. Klupska uprava iz Koprivnice je dovela veliki broj igračica ove sezone. No, stječe se dojam da je jedino pravo pojačanje Larissa Kalaus, a ostale se moraju još dokazati. Dovođenjem dvije kružne igračice, pomalo se zatvaraju vrata za nadarenu Popović.

Pored toga „kokicama“ nedostaje jedna vratarka. Izgleda da je pokus s nerealiziranim dovođenjem Jelenom Grubišić, utjecao da se prelila čaša Magdaleni Ećimović koja se radije oprostila od rukometa nego bila vječita rezerva, jer je reprezentativna kandidatkinja i potencijal za velike stvari. Možda joj je trebalo ukazati više povjerenja i minuta, jer je pretpostavljamo to tražila. Problem je i desna vanjska, jer jedina ljevakinja, u momčadi Lea Franušić je totalno izvan forme, pa to mjesto krpaju s Dejanom Milosavljević, koja bi mogla biti kolateralna žrtva takvog sustava, jer „krpa“ rupe na sve tri vanjske pozicije.

No. Živi bili pa vidjeli kakav će start imati kokice u Ligi prvaka koja kreće ubrzo. Najbolji strijelac je Malin Holta (Siofok), igračica Tjaša Stanko, dok je prvom vratarkom proglašena Barbara Arenhart (Krim Mercator)

Najčitaniji članci