Obavijesti

Sport

Komentari 78

Mamić: Ova momčad ima ono nešto... Da ne ispadnem prost

Mamić: Ova momčad ima ono nešto... Da ne ispadnem prost
4

Ova momčad ima više karaktera nego ona koja je pobijedila Arsenal. Dinamo može igrati sa svakim, ova momčad vrijedi. Najveći uspjeh? Ha, još ne, to je finale Svjetskog klupskog prvenstva

VIDEO

Drugi put u tri sezone Dinamo će igrati u osmini finala Europske lige! Nakon pobjede 3-2 u Rusiji prošli četvrtak, Krasnodar je pao i u uzvratu 1-0 zahvaljujući golu Mislava Oršića iz 31. minute.

POGLEDAJTE VIDEO: Plavi Zagreb za Dinamovo proljeće

Pokretanje videa...

Dinamovi šalovi i grb ukrasili Zagreb uoči utakmice 01:04

"Modri" će doznati idućeg protivnika u Europi već u petak u 13 sati u ždrijebu u Uefinu sjedištu u Nyonu. Prve utakmice igraju se 11. ožujka, a uzvrati 18. ožujka. Nositelja nema, a potencijalni su protivnici Molde, Arsenal, Rangers, Granada, Šahtar, Ajax, Villarreal, Young Boys, Dinamo Kijev, Slavija Prag, Manchester United, Milan, Olympiacos, Roma i Tottenham.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Čestitke momčadi na zreloj utakmici i zasluženoj pobjedi. Kad pogledamo ove dvije utakmice, pokazali smo više i zaslužili prolazak. Odradili smo sjajan posao, bili smo bolji - rekao je Zoran Mamić za televiziju Arena Sport.

- Vježbali smo kontre s obzirom na prvu utakmicu u kojoj ih nismo dobro koristili. Nismo se orijentirali na kontre, željeli smo biti kompaktni i blizu jedan drugoga. Znali smo da su oni dobri, ali i da izlaze iz svojih pozicija, da možemo uzeti loptu kao što ju je Jakić uzeo - dodao je Mamić.

Dinamo je odigrao puno bolje u uzvratu.

- Nismo ostavljali puno prostora, danas su imali manje boljih situacija nego tamo. Naučili smo iz prve utakmice i to služi na čast momčadi. Ima još tu rezerve, možemo puno više, ali igramo na tri kolosijeka, moramo to dobro balansirati iz utakmice u utakmicu. Planirati i kratkoročno i dugoročno. Ne možemo standardizirati momčad, bilo bi to još bolje kad bi dvije zaredom mogla odigrati ista momčad kao sad - kaže.

Petko kao da nije s ovog svijeta
Petko kao da nije s ovog svijeta

- Mirnoća? Bili smo nervozni na terenu i izvan njega, pogotovo u prvom poluvremenu, možda poučeni prošlošću. Bez obzira što smo dobro stajali, imali smo dobar rezultat, bilo je neke nervoze koja je tinjala. Možda zbog prošlosti, ali vjera u svoje mogućnosti je prevladala.

- Ždrijeb? Što nam kuglice i Bog daju, pripremit ćemo se za to na najbolji mogući način i odigrati dobre utakmice.

Što može bolje?

- Teško je analizirati odmah nakon utakmice, ali u svim elementima možemo biti bolji. Kvalitetnije realizirati, zatvarati šanse koje stvori protivnik. Ali ne treba sjajnom prolasku tražiti mane. Momčad je bila na visokom nivou i uživati u ovoj pobjedi. Nažalost, brzo je ova utakmica pa nema puno vremena za razmišljanje i slavlje.

'Nitko ne voli igrati protiv Dinama zato što smo odlični'
'Nitko ne voli igrati protiv Dinama zato što smo odlični'

- Dinamo može igrati sa svakim, ova momčad može igrati sa svakim. Puno faktora odlučuje, trenutačna forma, malo sreće, neka greška, sudačka pogreška. Teško je točno analizirati. Svi smo svjesni koliko momčad vrijedi. Znamo kakav govor tijela imamo, to se pokazalo i nakon one nervoze, kad smo pokazali vjeru u sebe. Dokle ćemo doći, vidjet ćemo, ali idemo utakmicu po utakmicu.

Ovo su svi mogući Dinamovi suparnici! Ždrijeb je danas u 13
Ovo su svi mogući Dinamovi suparnici! Ždrijeb je danas u 13

- Jesu li ovo Petkovićeve najbolje dvije utakmice za Dinamo? Ne znam, trebao bih razmisliti. Bruno igra na visokoj razini, momčad mu vjeruje i on to zaslužuje na terenu.

- Najveći trenerski uspjeh? Da, ovo je moj najveći rezultat po fazi natjecanja u kojoj jesmo, uz trofeje koje smo osvajali. Zasad je finale Svjetskog klupskog prvenstva najveći uspjeh, korak po korak. Bi li ova momčad pobijedila onaj Arsenal (iz 2015. kad ga je Mamić s Dinamo, svladao 2-1 u Ligi prvaka, nap. ur.)? Ova momčad ima više karaktera. Ne mislim da oni nisu bili karakterni, ali ovdje ima više onog... Da ne ispadne da bude prosto, haha.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu