Sport

Komentari 89

Pogledajte spornu situaciju koja je Istru ostavila bez drugog gola

Pogledajte spornu situaciju koja je Istru ostavila bez drugog gola

Kako doznajemo, među sucima postoji naputak da se gol poništi ako je u akciji koja je neposredno prethodila golu bilo igranja rukom, makar i toliko banalnog koje inače ne bi uopće bilo kažnjavano

Rijeka i Istra remizirali su na Rujevici 1-1.

U prvih 15 minuta gledali smo izrazito turbulentan susret. Prvo je povela Istra u 5. minuti, izjednačili su Riječani dvije minute kasnije, a u 11. minuti za 2-1 Istre zabio je Lončar.

No, onda je sudac Dario Kulušić zaustavio igru i konzultirao se s VAR sobom. Taj gol je poništen zbog igre rukom u akciji u kojoj je došlo do gola. Igranje rukom dogodilo se nakon što je igrač Rijeke iz neposredne blizine napucao loptu u ruku igrača Istre, koji je tu ruku još držao i blizu tijela.

Istrani su bili jako bijesni na tu odluku suca da se gol poništi, a sudac Kulušić neke je na klupi čak morao i kazniti žutim kartonom.

Do ove odluke došlo je relativno kratko nakon što je čelnik Rijeke Damir Mišković javno kritizirao suđenje te rekao kako treba smijeniti sudačku komisiju, koja je potom i smijenjena. Tu komisiju vodio je dotad Ante Kulušić, Darijev rođak.

POGLEDAJTE SITUACIJU (OD 1:20):

Ipak, kako doznajemo, i za ovu situaciju moglo bi biti pojašnjenja. Među sucima tako postoji naputak da se gol poništi ako je u akciji koja je neposredno prethodila golu bilo igranja rukom, makar i toliko banalnog koje inače ne bi uopće bilo kažnjavano.

 

Najčitaniji članci