Sport

Komentari 0

'Barakude' tek u veljači sljedeće godine idu po Olimpijske igre

'Barakude' tek u veljači sljedeće godine idu po Olimpijske igre

Zbog dobro znanih okolnosti Fina je za predolimpijski kvalifikacijski turnir u Rotterdamu morala pronaći novo rješenje, a ono će biti veljača sljedeće godine, od 14. do 21.

Međunarodna organizacija vodenih sportova Fina obznanila je, tj. samo potvrdila, novi termin predolimpijskog vaterpolskog kvalifikacijskog turnira u Rotterdamu. Isti je već odavno trebao biti završen (22. - 29. ožujka), no zbog dobro znanih okolnosti Fina je morala pronaći novo rješenje, a ono će veljača sljedeće godine, od 14. do 21.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski vaterpolisti snimaju kalendar

Nama je taj turnir od iznimne važnosti budući da će olimpijsku vizu za Tokio tražiti i Hrvatska u društvu još 11 reprezentacija. Skupine nisu doživjele nove promjene (prethodno od nastupa odustali Argentina te oba azijska predstavnika, nap. a.), što znači da će Hrvatska u onoj B igrati protiv Njemačke, Rusije, Rumunjske, Nizozemske i Francuske.

U skupinu A razvrstane su Grčka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Gruzija i Turska, a u eliminacijsku fazu proći će po četiri reprezentacije iz obje grupe. Nakon četvrtfinalnih dvoboja najvažnije utakmice turnira bit će one polufinalne, kao i ona za treće mjesto, posljednje koje vodi u Tokio. Ondje su već svoje mjesto osigurali Srbija, Španjolska, Italija, Australija, SAD, Kazahstan, Mađarska, Južnoafrička Republika te Japan kao domaćin.

Hrvatska vrsta, pak, uskoro će se okupiti prvi put upravo nakon nedovršenih priprema za predolimpijski turnir u ožujku. Izbornik Ivica Tucak pozvao je 19 igrača na okupljanje u Dubrovniku od 10. do 14. lipnja, a u planu je i prijateljska utakmica s Crnom Gorom, koja nam je trebala biti protivnik u četvrtfinalu Svjetske lige, malo prije puta u Rotterdam.

- Ne znamo što nas čeka, stanka je predugačka i želim imati uvid u mogućnosti što većeg broja igrača. Za kolovoz planiram još dva pripremna ciklusa po deset dana, a razmišljamo i o mogućnosti organiziranja međunarodnog turnira u Hrvatskoj - rekao je izbornik.

Vratari: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost) i Toni Popadić (Jug AO)

Braniči - Andro Bušlje (bez kluba), Marko Macan (Jug AO), Hrvoje Benić (Jug AO), Rino Burić (Jadran Split)

Centri - Josip Vrlić (Mladost), Luka Lončar (Jug AO), Luka Lozina (Jug AO)

Vanjska linija - Luka Bukić (Mladost), Loren Fatović (Jug AO), Franko Lazić (Mladost), Andrija Bašić (Vouliagmeni), Xavi Garcia (Jug AO), Maro Joković (Olympiacos), Lovre Miloš (Mladost), Ante Vukičević (Marseille), Ivan Buljubašić (bez kluba)

Najčitaniji članci