Sport

Komentari 8

Šarac, Hrstić ili netko treći: Koji 'kauboj' otpada s popisa?

Šarac, Hrstić ili netko treći: Koji 'kauboj' otpada s popisa?

Hrstić ili Šarac? Ili netko treći? Lino Červar mora donijeti konačnu odluku koga će sa sobom povesti ne EP koje počinje za dva dana u Grazu gdje spremne čekaju Crna Gora, Srbija i Bjelorusija...

Dva su  dana do Europskog prvenstva u rukometu, a Lini Červaru ozlijedio se bundesligaš Ivan Martinović. Sada je na poziciji desnog vanjskog ostao Luka Stepančić, a uz njega Josip Vekić kojega su mnogi već vidjeli bez karte za turnir.

Preko Crne Gore, Bjelorusije i Srbije Lino Červar će tražiti prolazak u Beč u glavnu rundu natjecanja, a po mogućnosti uz to prenijeti i dva boda. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Početak priprema brojao je 28 pozvanih 'kauboja'. Pri pripremni krug u Zagrebu odrađen je bez 'bundesligaša' koji su još imali klupskih obaveza pa se i Poreč otišlo u 'krnjem' sastavu, no ondje su se priključili bitni igrači poput Cindrića koji je pristigao iz Španjolske i Karačića iz Poljske. Samo na Silvestrovo bilo je vremena za malo odmora,  a onda završno glancanje opet u Poreču. 

Na Novu godinu u rano jutro stigli su pred zagrebačku Panoramu 'bundesligaši', okupljene je pozdravio kapetan Domagoj Duvnjak, a onda su krenuli na Croatia Cup. Remi s BiH (33-33) i pobjeda (33-28) nad Katarom bile su dovoljne za osvajanje turnira, ali i uviđanje gdje su greške. Najveći minus sigurno je obrana koja u nekim trenucima kao da nije postojala. 

Osim toga, Červar je pripremio i novog 'prvaka' sedmeraca - Luku Cindrića, prvi 'nekrilni' igrač koji nakon Slavka Goluže postaje naša uzdanica penala. Veseli i što je Musa oporavio koljeno, što je Karačić bio raspucan na oba susreta (sedam protiv BiH i 10 protiv Katara), što se Stepančić ustaje s vanjske linije. Vesele i mladići koji traže svoje mjesto pod zvijezdama i trude se ostati među najboljih 16.  Mihić, Mileta Šebetić s priprema su otišli zbog ozljeda, a trenutno Lino ima 17 igrača uz sebe od kojih će otpasti jedan, a čak bi i ovaj 17. mogao putovati, ali sjediti na tribini.

Najvjerojatnije će s popisa otpasti mladi Josip Šarac, dragulj slovenskog Celja koji je slomio zagrebaše u dva navrata,  a među njima i jednako upitnog za odlazak na EP, Mateja Hrstića. Josip Vekić sve je sigurniji za odlazak na EP, budući da Lino među ovih 17 preostalih igrača nema drugu opciju za desnog vanjskog uz Luku Stepančića, nakon ozljede Ivana Martinovića. 

Trenutni popis:

Marin Šego - Montpellier HB
Matej Ašanin - RK PPD Zagreb
Zlatko Horvat - RK PPD Zagreb
Vlado Matanović - RK Gorenje Velenje
David Mandić - RK PPD Zagreb
Valentino Ravnić - RK PPD Zagreb
Željko Musa - SC Magdeburg
Marino Marić - MT Melsungen
Marin Šipić - RK PPD Zagreb
Domagoj Duvnjak - THW Kiel
Marko Mamić - HC Leipzig
Josip Šarac - RH Celje Pivovarna Laško
Matej Hrstić - RK PPD Zagreb
Luka Cindrić - Barca
Igor Karačić - PGE Vive Kielce
Luka Stepančić - MOL PICK Szeged
Josip Vekić - RK PPD Zagreb
 

Najčitaniji članci