Sport

Komentari 71

Portugalci: Leo Messi večeras će sedmi put osvojiti Zlatnu loptu

Portugalci: Leo Messi večeras će sedmi put osvojiti Zlatnu loptu

U konkurenciji s Robertom Lewandowskim (33) iz minhenskog Bayerna i Karimom Benzemom (33) iz Real Madrida, Lionel Messi (34) ogromni je favorit za prestižnu nagradu

Svečana objava slijedi večeras u 21 sat, ali kako je svojevremeno prenijela portugalska televizija RTP Desporto i nema neke drame. gotovo je sigurno da će po sedmi put u karijeri Zlatnu loptu dobiti nogometaš PSG-a Lionel Messi (34).

Tako će Argentinac samo podebljati svoj status na vrhu osvajača prestižne nagrade, dok će Cristiano Ronaldo (36) ostati na pet nagrada.

Iza Messija su Robert Lewandowski (33) iz minhenskog Bayerna Karim Benzema (33) iz Real Madrida. No, prema navodima španjolskih medija, spomenuti dvojac nije ni bliu osvajaču. Podsjetimo, nagradu daje France Football, odnosno 180 novinara koji biraju između 30 kandidata. 

Nakon toga pedeset novinara specijalista bira najboljeg igrača tako da najbojoj petorici daju bodove - šest, četiri, tri, dva ili jedan bod. 

The Best FIFA Football Awards 2017 - Palladium Theatre

Messi je s Argentinom osvojio Copa Americu te bi mu to trebalo uvelike pomoći u osvajanju nagrade ispred 'moralnog pobjednika' iz prošle godine u kojoj se nagrada nije dijelila, Roberta Lewandowskog.Također, ista će se nagrada dodijeliti i najboljj nogometašici, a tu je glavna favoritkinja Alexia Putellas (27) iz Barcelone.

Veliki favorit za najboljeg mladog nogometaša je Pedri (19) iz Barcelone. Priredba počinje u 20 sati u francuskom 'Theatreu du Chatelet'

Najčitaniji članci