Sport

Komentari 9

Posao ih zove! Olimpijci su opet konobari, smetlari, zidari

Posao ih zove! Olimpijci su opet konobari, smetlari, zidari

Kad završe Olimpijske igre, mnogi se sportaši vraćaju svojim poslovima kojima se inače bave i od kojih žive. Povratak u svakodnevicu za Cernogoraza i sve ostale

Od povratka s Igara Giovanni Cernogoraz radio je u restoranu, a sad se ponovno priprema i trenira za Svjetski kup u Mariboru.

- Odmah nakon povratka s Olimpijskih igara iz Londona vratio sam se raditi u obiteljskom restoranu u Novigradu. No sad je sve pomalo drukčije. Ljudi mi prilaze i čestitaju mi, pa sad ima i više posla. Ali već se polako privikavam - otkrio je Đani te dodao: 

- Moj sport je skup. Pripreme i put u London osobno sam financirao, kao i sve treninge i opremu. Teško je ako nemate financijsku potporu sa strane. Zato moram nastaviti raditi. 

Iako se govorilo da će mu MORH ponuditi posao, Đanija još nitko nije nazvao.

A ne okreću se vrtoglavi novčani iznosi u svakom sportu. Zato je puno sportaša prisiljeno baviti se svojim poslovima kod kuće kako bi si osigurali novac za treniranje i normalan život. Neki su zaštitari, domari, smetlari, policajci i fotomodeli...

Trener, zidar, izbacivač...

Američki bacač diska Lance Brooks radi kao trener u srednjoj školi, vikendom kao izbacivač u diskoteci, a nekad i kao građevinski radnik.

Dizačica utega je smetlarica

Natasha Perdue, britanska dizačica utega i olimpijka, zaposlena je u javnom komunalnom poduzeću, točnije kao - smetlarica.

Mladi boksač je vodoinstalater

Kad se nalazi izvan ringa, 21-godišnji Ibrahim Balla, australski boksač u kategoriji do 56 kilograma, obavlja posao vodoinstalatera.

Najčitaniji članci