Sport

Komentari 18

Poslali su Batinića na hlađenje: Neće suditi subotnju utakmicu

Poslali su Batinića na hlađenje: Neće suditi subotnju utakmicu

Batinić je otvoreno iskazao nezadovoljstvo izborom nove sudačke komisije i otvorio paljbu po novom šefu Bruni Mariću, odbivši imenovanje, a onda su ga maknuli s utakmice Lokomotive i Istre, koju je trebao suditi

Osječki sudac Damir Batinić (45) u četvrtak je poslao oštro priopćenje u kojem odbija imenovanje na mjesto dopresjednika nove sudačke komisije HNS-a od 1. lipnja uz obrazloženje kako savez nije poštovao propise pri odabiru ljudi te da ne želi biti uz nekoga tko je "daljinski navođen iz Međugorja".

POGLEDAJTE VIDEO: VAR u Hrvatskoj

Novi šef sudačke organizacije Bruno Marić (48), bivši povjerenik za uvođenje VAR-a, koji je dao ostavku u svibnju 2019., nije mu odgovorio na prozivke, kao ni HNS. Iz saveza su tek priopćili kako ostavku prihvaćaju i umjesto njega imenuju Tomislava Petrovića, a za dopredsjednika Vladu Svilokosa, jedinoga koji je preživio proljetnu čistku.

HNS je potom i ažurirao popis sudaca za ovo kolo HNL-a. Povjerenik Ivan Novak maknuo je Batinića s utakmice Lokomotive i Istre 1961, koju je trebao suditi u subotu u Kranjčevićevoj, te imenovao Splićanina Duju Strukana.

Batinić je najavio odlazak u mirovinu na kraju ove sezone, a hoće li zbog otvorene paljbe prema HNS-u i ranije objesiti kopačke o klin, vidjet ćemo u idućim tjednima.

Najčitaniji članci