Sport

Komentari 25

HNS zamijenio Batinića: Jedini je preživio 'metlu' među sucima

HNS zamijenio Batinića: Jedini je preživio 'metlu' među sucima

Sudac iz Osijeka Damir Batinić odbio je imenovanje dopredsjednikom Komisije sudaca te je poslao obrazloženje u kojem je 'oprao' HNS, a sad je na njegovo mjesto postavljen Vlado Svilokos

Nakon što je Damir Batinić na vlastiti zahtjev razriješen dužnosti dopredsjednika Komisije nogometnih sudaca, Izvršni odbor HNS-a odlučio je kako će novi dopredsjednik Komisije biti Vlado Svilokos. Nadalje, na prijedlog Međužupanijskog nogometnog odbora Osijek, Izvršni odbor je za novog člana Komisije imenovao Tomislava Petrovića.

Sve se to dogodilo nakon što je spomenuti Batinić odbio biti pomoćnik Bruni Mariću i poslao priopćenje u kojem iznosi kako Marić ne ispunjava kriteriji za tako visoku poziciju i istaknuo kako 'Predsjednik komisije sudaca u ovom "osjetljivom" trenutku mora biti osoba koja ima svoj stav i mišljenje, netko tko se može othrvati raznim utjecajima i pritiscima te onaj tko neće biti "daljinski navođen" iz Međugorja.'

Split: HNK Hajduk i GNK Dinamo u okršaju 7. kola Prve HNL na Poljudu

Na tu se izjavu iz Saveza nisu obraćali. Podsjetimo, HNS je u veljači raspustio kompletnu sudačku komisiju i njena šefa Antu Kulušića nakon otvorenog nezadovoljstva suđenjem, pogotovo predsjednika Rijeke Damira Miškovića. Otišli su i Domagoj Vučkov, Draženko Kovačić, Vlado Svilokos, Igor Pristovnik i Ante Vučemilović-Šimunović. Neke od njih bi mogao čekati posao sudačkih kontrolora od iduće sezone.

Umjesto njih, u srijedu su imenovani Bruno Marić kao novi prvi čovjek Komisije nogometnih sudaca, Damir Batinić kao njegov zamjenik (koji je dao zahtjev za razrješenjem dužnosti), a tu su i Ivica Modrić, Vlado Svilokos, Edi Šunjić, Ante Vučemilović-Šimunović mlađi i Šime Vukić.

Najčitaniji članci