Obavijesti

Sport

Komentari 0

Povratak velike MMA nade: Ima dva fakulteta, trenira s Mirkom i postao je svjetski savate prvak

Povratak velike MMA nade: Ima dva fakulteta, trenira s Mirkom  i postao je svjetski savate prvak

Htio sam se stalno vratiti MMA-u, ali nisam imao menadžera s kojim bih na vrijeme uspio dogovoriti borbe. Imam oko 110 kg, a ovaj sport shvaćam preozbiljno da bih se tako upuštao, objašnjava povratnik Matej Batinić

VIDEO

Nisam odustao od MMA-a, ali u zadnjem sam meču slomio ključnu kost i trebalo mi je neko vrijeme da to saniram. Nakon toga sam se vratio savate boksu da ostvari neki natjecateljski nastup, odrađivao sam borbe u tome, a u MMA-u nikako nisam mogao nešto dogovoriti jer su mi se javljali dva, tri tjedna prije, a ja to preozbiljno shvaćam da olako uđem u meč. Ali sad sam ovdje, započeo nam je Matej Batinić (30, 15-5) borac iz glavnog meča nadolazeće priredbe Fight Nation Championshipa.

Batinić Barjamaju izvalio vilicu, Trušček brutalno prebio Peruška
Batinić Barjamaju izvalio vilicu, Trušček brutalno prebio Peruška

Ispred nas je FNC 8 i finale treće sezone 'Armagedon Jamnica Pro Sport' MMA lige ove subote, 5. studenog u zagrebačkoj dvorani Sutinska vrela s početkom u 19 sati, a upravo će Matej biti 'šlag na tortu' cijele priredbe. Jedan je od prvih ljudi u hrvatskom MMA-u, mnogi ga pamte iz Hrvatske MMA lige i FFC-a, organizacija koje su nekad promicale sport na ovim prostorima, a slovio je za jednog od najvećih talenata i u jednom trenutku imao score 15-3. Mnoge su se stvari možda i otvarale, ali Matej je sve vrijeme studirao agronomiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Matej Batinić najavljuje FNC 8

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dolazili su tad pozivi od raznoraznih menadžera, obećavali su mi i odlazak u UFC, ali na kraju se to nije dogodilo i ozlijedio sam se u posljednjem meču - govori Matej i prisjeća se poraza protiv Litavca Laurynasa Urbonaviciusa (34, 13-1) kad mu je pukla ključna kost.

- Htio sam se stalno vratiti MMA-u, ali nisam imao menadžera s kojim bih na vrijeme uspio dogovoriti borbe. Imam oko 105-110 kg i većinom svi javljaju dva, tri tjedna prije, a ja za to vrijeme ne mogu skinuti kilograme. Ali za vrijeme karijere završio sam pet godina fitomedicine na Agronomskom fakultetu, a sad još samo imam za napisati diplomski rad na Kineziološkom fakultetu - objašnjava Batinić kojeg čeka povratak u kavez Fight Nation Championshipa.

Nije dugo čekao na povratak mečevima pa se vratio svojim počecima u savate boksu, a ove je godine postao svjetski prvak u spomenutom sportu. Radi i s najboljih hrvatskim teškašem Antom Delijom (32, 22-5) već nekoliko godina kroz pripreme za mečeve u dvorani velikog Mirka Cro Copa Filipovića.

FNC se vraća u Zagreb: Savjet za mlade borce? Mogu im biti kao primjer kako ne graditi karijeru
FNC se vraća u Zagreb: Savjet za mlade borce? Mogu im biti kao primjer kako ne graditi karijeru

- Osjećamo se gore kao dio tima, a trebamo si pomagati jer je mali broj teškaša u Hrvatskoj. Kad sam tek krenuo sparirati s Antom, još dok se nisam navikao braniti, on mi je u ušao u double leg i bacio, a Mirko je pitao mog brata 'što ti buraz trenira plivanje'. Kaže moj brat 'Ne, zašto?', a Mirko odgovara 'Pa stalno je na podu'.

Trebao se na nadolazećem FNC-u boriti protiv Poljaka Mateusza Strzelczyka (31, 11-13-1), ali on je odustao zbog ozljede te će se Matej u povratničkom meču boriti protiv neugodnog Austrijanca Dritana Barjamaja (44, 17-19) koji se borio s velikim imenima poput Denisa Golcova Karlosa Vemole.

Zagreb: Na konferenciji za medije najavljen novi FNC spektakl

- Mislim da tu neće utjecati moj dug izostanak iz ringa, moji nastupi u savate boksu su borilačkog tipa i puno je sličnije nego grappling mečevi. Spremao sam se dva i pol mjeseca i to ću pokazati.

Podsjetimo, karte za priredbu su u prodaji te ih možete kupiti putem sustava Eventim, na Petrol benzinskim postajama te u dvorani zagrebačkog American Top Teama na Zagrebačkoj aveniji 108. Priredba počinje u 19 sati. Prvi dio priredbe, odnosno 'Armagedon' finala, možete pratiti besplatno putem YouTube kanala 24sata, a FNC 8 priredbu pretplatom na '24sataPLUS+' sadržaj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska