Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Pozlatili se izostanci koje sam ti kao razrednik opravdavao...'

'Pozlatili se izostanci koje sam ti kao razrednik opravdavao...'
1

Trebao sam biti nogometni skaut, a ne vjeroučitelj, napisao je Marko Sladoljev, saborski zastupnik Mosta i bivši učitelj Dinamova junaka Mislava Oršića. Veliki je navijač "modrih"

VIDEO

"Modri" broj 99 je hit-priča europskog nogometa. Mislav Oršić (26) hat-trickom Atalanti (4-0) zavrijedio je mjesto u momčadi kola i nominaciju za najboljeg igrača prvog kola Lige prvaka, a na Facebooku mu je čestitao i bivši razrednik.

Saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev (46) otkrio je kako je Oršiću morao opravdavati dosta školskih sati i da je ponosan zbog toga.

Pokretanje videa...

Druženje navijača i igrača Dinama prije Atalante 01:48

"Mislav Oršić pozlatili ti se svi oni izostanci koje sam ti kao razrednik opravdavao! Trebao sam biti nogometni skaut, a ne vjeroučitelj!", napisao je Sladoljev na Facebooku uz emotikone plakanja od smijeha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mislav Oršić pozlatili ti se svi oni izostanci koje sam ti kao razrednik opravdavao! Trebao sam biti nogometni skaut, a ne vjeroučitelj!😂😂

Objavljuje Marko SladoljevSrijeda, 18. rujna 2019.

U Sabor u plavom dresu

Osim što je bio Oršićev razrednik, Sladoljev je i veliki navijač Dinama. Na dan uzvratne utakmice 1/16 finala Europske lige protiv Viktorije Plzen, u veljači ove godine, u Sabor je došao u plavom sakou ispod kojeg se nazirao dres hrvatskog prvaka.

- Odlučio sam na taj način pružiti podršku Dinamu, to je moj klub. Od malena idem na utakmice Dinama, imam godišnju ulaznicu i taj klub je obilježio veliki dio mog života - rekao nam je Sladoljev.

Olmo je doktor! Imao je više driblinga od cijelog Liverpoola
Olmo je doktor! Imao je više driblinga od cijelog Liverpoola

Riječ je o plavom dresu Dinama, kojeg je dobio na dar. No ne od nekog igrača ili čelnika Dinama...

- Darovali su mi učenici i učenice 8.e razreda u Osnovnoj školi Ante Kovačić u Španskom. Bio sam im razrednik i kad sam postao saborski zastupnik darovali su mi dres. Znali su da sam vatreni dinamovac. I kad su mi ga darovali rekli su: "Profesore, morate ga barem jednom odijenuti u Sabor". Obećao sam im da hoću. I eto, ovo je bila jednistvena prilika. Na dresu piše 8.e i moje prezime.

Dinamove legende i ikone HNL-a održale nogometni spektakl u Ciboni

Čestitali mu i hajdukovci

Čim se u Saboru pojavio u dresu Dinama, izazvao je veliko oduševljenje. 

- Prvo su me vidjeli konobari i spremačice. Znaju da sam dinamovac, pa su mi čestitali i rekli: "Ajmo, Marko". Baš im je bilo drago. Čestitali su mi i neki hajdukovci u saboru. Je li primjereno doći u dresu? A je li primjereno nositi torbicu od 10.000 kuna dok ljudi kopaju po smeću i gladuju? 

Marko je prvi zastupnik koji je u sabor došao u dresu jednog kluba. 

- Koliko znam, nitko prije mene nije to napravio. Nitko nije došao čak ni u dresu Hrvatske kad je pobjeđivala. Samo sam želio pružiti podršku klubu za kojeg navijam od djetinjstva.

Bjelica Blue Boys: Oršić u ekipi kola, nominiran i za naj-igrača!
Bjelica Blue Boys: Oršić u ekipi kola, nominiran i za naj-igrača!

Je li odijevanje dresa povreda poslovnika?

- Koliko znam, nije.

Nakon sabora Marko je otišao u Maksimir na utakmicu protiv Plzena navijati za svoj klub. Onako, iskreno, kako to radi od djetinjstva.

I kad je ušao u Sabor nikad nije krio da je Dinamo jedna od njegovih ljubavi u koju se zaljubio kao dijete. I svjedočio je povijesnoj pobjedi i ulasku u osminu finala Europske lige, a nakon veličanstvene večeri momka kojemu je nekad predavao u školi i bio razrednik može biti još ponosniji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića