Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Pozlatili se izostanci koje sam ti kao razrednik opravdavao...'

'Pozlatili se izostanci koje sam ti kao razrednik opravdavao...'
1

Trebao sam biti nogometni skaut, a ne vjeroučitelj, napisao je Marko Sladoljev, saborski zastupnik Mosta i bivši učitelj Dinamova junaka Mislava Oršića. Veliki je navijač "modrih"

"Modri" broj 99 je hit-priča europskog nogometa. Mislav Oršić (26) hat-trickom Atalanti (4-0) zavrijedio je mjesto u momčadi kola i nominaciju za najboljeg igrača prvog kola Lige prvaka, a na Facebooku mu je čestitao i bivši razrednik.

Saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev (46) otkrio je kako je Oršiću morao opravdavati dosta školskih sati i da je ponosan zbog toga.

Pokretanje videa ...

"Mislav Oršić pozlatili ti se svi oni izostanci koje sam ti kao razrednik opravdavao! Trebao sam biti nogometni skaut, a ne vjeroučitelj!", napisao je Sladoljev na Facebooku uz emotikone plakanja od smijeha.

Mislav Oršić pozlatili ti se svi oni izostanci koje sam ti kao razrednik opravdavao! Trebao sam biti nogometni skaut, a ne vjeroučitelj!😂😂

Objavljuje Marko SladoljevSrijeda, 18. rujna 2019.

U Sabor u plavom dresu

Osim što je bio Oršićev razrednik, Sladoljev je i veliki navijač Dinama. Na dan uzvratne utakmice 1/16 finala Europske lige protiv Viktorije Plzen, u veljači ove godine, u Sabor je došao u plavom sakou ispod kojeg se nazirao dres hrvatskog prvaka.

- Odlučio sam na taj način pružiti podršku Dinamu, to je moj klub. Od malena idem na utakmice Dinama, imam godišnju ulaznicu i taj klub je obilježio veliki dio mog života - rekao nam je Sladoljev.

Olmo je doktor! Imao je više driblinga od cijelog Liverpoola
Olmo je doktor! Imao je više driblinga od cijelog Liverpoola

Riječ je o plavom dresu Dinama, kojeg je dobio na dar. No ne od nekog igrača ili čelnika Dinama...

- Darovali su mi učenici i učenice 8.e razreda u Osnovnoj školi Ante Kovačić u Španskom. Bio sam im razrednik i kad sam postao saborski zastupnik darovali su mi dres. Znali su da sam vatreni dinamovac. I kad su mi ga darovali rekli su: "Profesore, morate ga barem jednom odijenuti u Sabor". Obećao sam im da hoću. I eto, ovo je bila jednistvena prilika. Na dresu piše 8.e i moje prezime.

Dinamove legende i ikone HNL-a održale nogometni spektakl u Ciboni

Čestitali mu i hajdukovci

Čim se u Saboru pojavio u dresu Dinama, izazvao je veliko oduševljenje. 

- Prvo su me vidjeli konobari i spremačice. Znaju da sam dinamovac, pa su mi čestitali i rekli: "Ajmo, Marko". Baš im je bilo drago. Čestitali su mi i neki hajdukovci u saboru. Je li primjereno doći u dresu? A je li primjereno nositi torbicu od 10.000 kuna dok ljudi kopaju po smeću i gladuju? 

Marko je prvi zastupnik koji je u sabor došao u dresu jednog kluba. 

- Koliko znam, nitko prije mene nije to napravio. Nitko nije došao čak ni u dresu Hrvatske kad je pobjeđivala. Samo sam želio pružiti podršku klubu za kojeg navijam od djetinjstva.

Bjelica Blue Boys: Oršić u ekipi kola, nominiran i za naj-igrača!
Bjelica Blue Boys: Oršić u ekipi kola, nominiran i za naj-igrača!

Je li odijevanje dresa povreda poslovnika?

- Koliko znam, nije.

Nakon sabora Marko je otišao u Maksimir na utakmicu protiv Plzena navijati za svoj klub. Onako, iskreno, kako to radi od djetinjstva.

I kad je ušao u Sabor nikad nije krio da je Dinamo jedna od njegovih ljubavi u koju se zaljubio kao dijete. I svjedočio je povijesnoj pobjedi i ulasku u osminu finala Europske lige, a nakon veličanstvene večeri momka kojemu je nekad predavao u školi i bio razrednik može biti još ponosniji.