Sport

Komentari 80

'Praktički igraju doma i favoriti su, moramo strašno odigrati'

'Praktički igraju doma i favoriti su, moramo strašno odigrati'

Nakon remija sa Španjolskom (22-22), 'kauboji' odlaze put Stockholma. Tamo ih čeka borba za odličja, a za plasman u finale imat će težak posao protiv Norvežana. Svjestan je toga i izbornik Červar

Dobili smo teškog protivnika, oni su favoriti. Igraju praktički skoro kući. Igraju dobro, najstandardnije što sam dosad vidio. I ništa, moramo strašno dobro igrati da možemo parirati. To je onako, realno, započeo je o Norveškoj, hrvatskom protivniku u polufinalu, izbornik naših rukometaša Lino Červar.

Nakon što su se Norvežani 'prošetali' kako prvom, tako i drugom skupinom Europskog prvenstva sa sedam pobjeda u sedam utakmica, sad im slijedi ogled protiv 'kauboja' u nedalekom im Stockholmu.

- Domaća publika, putujemo, oni su u mnogo boljoj situaciji i sve ide na njihov mlin, ali opet, ne smijemo ići naprijed da se predamo. Trebamo im pokušati parirati i moramo biti kompletni. Svi moraju biti unutra za igrati protiv ovakve ekipe koja je dinamična, agresivna i iznimno dobri u tranziciji. Odlični su u obrani, imaju dva odlična pojedinca, Sagosena i Johannessena uz odličnog golmana Bergeruda, znači, imaju sve - jasan je Lino.

POGLEDAJTE VIDEO I SAZNAJTE S KIM JE OD RUKOMETAŠA LINO ČERVAR IMAO NAJVIŠE RAZMIRICA:

Polufinalni je susret između Norveške i Hrvatske na rasporedu je u 18 sati. Iako su prema rasporedu 'kauboji' trebali igrati u 20 sati i 30 minuta, Norveška je kao zemlja najbliža domaćinu dobila privilegiju igrati u 'popularnijem' terminu. U drugom polufinalnom susretu igraju Slovenija Španjolska od 20 sati i 30 minuta.

Hrvatskoj slijedi dan odmora, a onda utakmica odluke. Hoćemo li ući u borbu za toliko željeno europsko zlato ili ćemo se morati zadovoljiti borbom za broncu, saznat ćemo u petak...

Najčitaniji članci