Obavijesti

Sport

Komentari 30

Mamić: Oni melju 90 minuta, nismo navikli igrati s takvima

Mamić: Oni melju 90 minuta, nismo navikli igrati s takvima

Tottenham nije stvorio šansu u prvom poluvremenu, osim gola, dobro smo ih zatvarali. Nismo iskoristili svoje šanse, moramo biti na većem nivou da bismo u uzvratu nešto napravili, kaže trener Dinama

VIDEO

Nije to bila predstava koju će navijači Tottenhama pamtiti, ali odradili su Spursi rutinski posao protiv Dinama u prvoj utakmici osmine finala Europske lige i pobijedili "modre" 2-0 u Londonu.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo u Londonu

Pokretanje videa...

Dinamo u Londonu 02:27

Harry Kane zabio je oba gola, u 25. i 70. minuti, oba puta nakon pogrešaka Dinamove obrane. Prvo Lovre Majera, pa i stoperskog dvojca Theophile - Lauritsen koji je pustio Lamelu da puca, a onda i Francuza koji je dodao loptu ravno u noge engleskom golgeteru.

Spursi sredili dinamovce s dva poklon-gola. Majer je zaplivao, a Theophile dodavao Kaneu...
Spursi sredili dinamovce s dva poklon-gola. Majer je zaplivao, a Theophile dodavao Kaneu...

Naravno da je malo tko očekivao pobjedu hrvatskog prvaka u Engleskoj, ali s obzirom na prikazano u dosadašnjih osam utakmica u Europskoj ligi, moglo je i moralo to bolje. Kako god, još slijedi uzvrat 18. ožujka na Maksimiru i kakva-takva šansa da se to preokrene.

- Ne trebamo biti previše pametni da kažemo da su dimenzija više. Premiership je najbolja liga svijeta, njihovih šest klubova je u završnoj fazi LP i EL, radi se o fantastičnim momčadima i kvaliteta je na njihovoj strani - rekao je trener Zoran Mamić.

Zadovoljan je s prvih 45 minuta.

- U prvom poluvremenu, osim gola, nisu stvorili šansu, dobro smo im zatvarali brze igrače, nismo im dozvoljavali lagan dolazak u 16 metara i odradili smo dobar posao. Ali u drugom poluvremenu, pojačavanjem njihovog ritma, zamjenama i našim greškama primili smo drugi gol. Mi svoje prilike nismo iskoristili i oni su pobijedili - rekao je za Arenu Sport.

Dvije pogreške obrane odnijele su šansu za kudikamo neizvjesnijim rezultatom iako ni sad nije gotovo.

- Zato ti igrači vrijede toliko, kažnjavaju i na tom nivou moraš biti 3000 posto koncentriran, ne dozvoliti takve greške. Ali oni melju 90 minuta, vrše pritisak, jako su agresivni, brzi i moćni i teško je ne pogriješiti. Nismo navikli igrati protiv takvih protivnika. Žao mi je što nismo iskoristili šanse, ali dat ćemo sve od sebe da bude bolje nego danas - rekao je Mamić.

"Modri" kao da su bili impresionirani protiv sedam puta vrjednije momčadi.

- Vjerujem da možemo biti bolji, naravno da možemo. Bilo je prostora da budemo u nekim situacijama bolji i moramo ih iskoristiti. Moramo svih 11, 15 ili 16 biti na još većem nivou da budemo u prilici nešto napraviti. Ne treba zaboraviti da je Tottenham fantastična ekipa, ali dat ćemo sve od sebe - rekao je trener Dinama.

- Kane je pokazao kakav je majstor - istaknuo je.

Kako je izgledao susret s Mourinhom?

- Pozdravili smo se kratko, nismo previše komentirali utakmicu niti je vrijeme. Rekli smo da se vidimo u Zagrebu i to je to.

Ozljede?

- To su sve udarci, mislim da ne bi trebalo biti većih problema. Naravno da je bolno, ali mislim da će u nedjelju biti na dispoziciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić