Obavijesti

Sport

Komentari 189

Dalić: Zakazali su nam bekovi, trčali su nikad manje! Ta izjava Kanađana? Gospodinovo pravo

Dalić: Zakazali su nam bekovi,  trčali su nikad manje! Ta izjava Kanađana? Gospodinovo pravo
3

Nismo kalkulirali, vidjeli ste Njemačku i Argentinu, rekao je Dalić dan nakon Maroka: "S Vlašićem smo htjeli imati igrača više u vezi, a zasad ne mislim o izmjenama za Kanadu, koja je trebala dobiti Belgiju"

VIDEO

Belgija tri, Hrvatska i Maroko po jedan, Kanada nula. Stanje na ljestvici u našoj skupini Svjetskog prvenstva nakon prvog kola nije kakvo smo priželjkivali, no imat ćemo priliku za popravak dojma protiv Kanade u nedjelju te Belgije 1. prosinca.

Raspored i rezultati SP-a 2022. Argentina osvojila treći naslov
Raspored i rezultati SP-a 2022. Argentina osvojila treći naslov
Kanadski izbornik nakon poraza poručio: S*ebat ćemo Hrvatsku!
Kanadski izbornik nakon poraza poručio: S*ebat ćemo Hrvatsku!

Prema prikazanom Hrvatska protiv Maroka nije ni zaslužila više od boda. S previše opreznim i sporim nogometom stvorili smo svega dvije-tri šanse, pa ćemo morati izgledati kudikamo bolje da bismo slavili u nedjelju.

Izbornik Zlatko Dalić prespavao je noć te sigurno dobio odgovore na neka pitanja nakon remija s Marokom, nakon analize utakmice.

- Nedostajalo nam je više dubinskih lopti i utrčavanja. Naravno da smo razočarani. Ideja nam je bila da budemo dominantni u sredini, da pokušamo doći iza leđa Hakimiju, ali to nismo dobro radili. Nismo išli na bod niti smo sretni s bodom. Nismo ništa kalkulirali, moramo bolje - rekao je uvodno izbornik.

Kanada je naš idući protivnik, dojam je da je zaslužila puno više od poraza od Belgije 0-1?

- Ma trebali su dobiti utakmicu! Bili su bolji, s više šuteva na gol, napadački su igrali s viskom presingom. Igrali su jako moćno, izgubili iz jedne greške, ali to je nogomet. Puno bolje nego što su pokazali u zadnjim utakmicama. Moramo biti jako oprezni. Nema laganog protivnika, teška nam je grupa. Moramo igrati jako dobro, bolje nego protiv Maroka. Oni imaju pravo biti ambiciozni, a naše je pravo da se pripremimo.

Izbornik Zlatko Dalić komentirao jučerašnju utakmicu protiv Maroka
Ronaldo skinuo rekord, voditelj pokazao zavidno znanje o SP-u
Ronaldo skinuo rekord, voditelj pokazao zavidno znanje o SP-u
Dalić: Povukli smo ručnu i bojali se kontre. Sad smo postali meta
Dalić: Povukli smo ručnu i bojali se kontre. Sad smo postali meta

Što kažete na izjavu kanadskog izbornika da će sje*** Hrvatsku?

- Vidio sam, svaki od nas ima svoj stil. Gospodin se tako izrazio, koliko je to fino, ne znam, to je njegovo pravo. Moramo na terenu pokazati da smo bolja momčad i na terenu govoriti. 

Hoćete li razgovarati s igračima o izjavama Kanađana, da ne bude reakcija na terenu?

- Sigurno ćemo o tome porazgovarati, to nas može samo motivirati. Ne smijemo prihvaćati nikakvu negativnu priču na terenu, znamo da vrijedimo kad igramo. Dečke to može samo motivirati.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia

Kad niste napadom, jeste li zadovoljni obranom?

- U obrani smo odradili dobar posao, nismo dopustili izgledniju priliku Maroku, ali u otvaranju smo bili prespori s premalo dubinskih lopti. Je li to zato što je Maroko dobro stajao u sredini. Maroko analizira i nas, kako i mi njih. Jučer je bio problem u protoku lopte, premalo rizika, premalo lopti prema veznoj liniji, Luka i Kovačić su se spuštali dosta, Broza nisam vidio da se toliko puta našao u teškim situacijama kao jučer. El Nesyri je dobro čuvao Brozovića i mi smo htjeli dobiti prevagu u vezi, zato smo stavili Vlašića, da lopta dođe do njh, ali preslabo smo to radili. Lopta je išla puno između dva stopera. Bekovi su nam zakazali, istrčali su nikad manje! To je zato što je Maroko radio vrhunsku obranu, brzi, pokretljivi i teško je to probiti. Čekali su grešku, to im je bio plan. Njihova dobra igra i naš manjak odlučnosti i hrabrosti. Kramarić je dolazio po loptu, stoper za njim, pa se stvarao prostor za Perišića, ali to nismo koristili.

Matea Kovačića izvadili ste iz igre u drugom dijelu?

- Komentirao sam ono što nam je nedostajalo, u prvom redu ponavljam da je Maroko dobro stajao. Malo je bilo straha kod nas od kontre. Vidite što se dogodilo Njemačkoj i Argentini, bez koncentracije izgubiš utakmicu. Nije problem u jednom igraču, cijela ekipa u tom dijelu prema naprijed je zakazala. Jedan na jedan da probije blok nam je nedostajalo, to nismo uspijevali. 

Izbornik Zlatko Dalić komentirao jučerašnju utakmicu protiv Maroka

Hoćete li nešto mijenjati za Kanadu?

- Vidjet ćemo danas, kakvi će igrači biti. Vlašić je bio na pregledu, ništa nije opasno. On bi trebao biti na treningu sutra, pa ćemo procijeniti. Nemamo sad veliki razmišljanja o promjenama, analizirat ćemo Kanadu pa ćemo biti određeniji oko sastava - završio je izbornik.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je