Obavijesti

Sport

Komentari 88

Petković: Sudac je arogantan, nije baš da je nešto kvalitetan

Petković: Sudac je arogantan, nije baš da je nešto kvalitetan
1

Ono je bio penal. Ne trebamo se vaditi na takve stvari, to su situacije koje mogu odlučiti utakmice i vjerojatno bi pomogle jako puno, ali trebamo se okrenuti i raditi na stvarima koje možemo poboljšati, kaže Bruno

VIDEO

Benfica je nakon poraza u Zagrebu 1-0 u Lisabonu slavila u produžecima 3-0 te tako izbacila Dinamo u povijesnoj utakmici osmine finala Europske lige.

Držali su se plavi jako dugo, a onda ih je u 71. minuti slomio Jonas te odveo Benficu u produžetke. Tamo je u 94. 2-0 donio Ferro, a 10 minuta kasnije dva ekspresna žuta kartona dobio je Stojanović. Niti minutu nakon, nestvaran gol zabio je Grimaldo.

Gotov je europski san 'modrih': Benfica prošla u produžecima
Gotov je europski san 'modrih': Benfica prošla u produžecima

Izjave igrača:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

21:23

- Pa da, bilo je vrlo intenzivno. Prvi gol što smo primili to je bio zbog našeg greške jer nismo ispratili iz drugog reda, a govorili smo da je to važno. Imali smo šansu za zabiti dva gola. Znali smo da će biti ovako, nismo danas uspjeli zabiti, ali nemamo se što sramiti. Imali smo baš lijepu godinu u Europi, fantastično za nas i za navijače. Moram se zahvaliti momčadi, sve smo dali. Nije nas danas htjelo. Sljedeće godine opet! Naravno da boli, ali nemamo se što sramiti - rekao je Emir Dilaver pa nastavio:

- Vezni red nam je dosta mlad. Vidjeli smo kako je nastao onaj drugi gol, to su greške na kojima se uči, ne smijemo tu riskirati. Mladi su igrači, negdje se može pogriješiti. No nema veze.

Oglasio se i jedan od najboljih igrača Dinama u Lisabonu, Amir Rrahmani:

- Dali smo sve od sebe. Primili smo bez veze gol, ali to je nogomet. Zadovoljan sam sa svim igračima, ponosan sam što smo stigli do ovdje. Falio nam je taj zadnji pas, ali moramo nastaviti dalje.

Rrahmani je stvarno briljirao u obrani, dueli su išli na njegovu stranu, uklizavao je, blokirao... Ma radio je baš sve!

- Svi smo dali 120%! Zadatak mi je bila obrana i to sam dobro napravio. Benfica je odlična momčad, imaju vrhunske igrače, znate i vi da njihovi igrači vrijede milijune, ali mi smo ih neutralizirali, falilo nam je malo sreće. Vidjeli ste i u produžecima, imali smo šansu za 2-1, ali to je nogomet. Kada ne zabiješ, onda primiš. No moglo je završiti bolje...

Odlično je branio Dominik Livaković, skidao neke vrhunske udarce, no ipak je lopta tri puta završila u mreži...

- Bila je stvarno teška utakmica, dobro smo se branili, a onda nas je prvi gol malo pokolebao, ali moramo biti ponosni na sebe, mislimo da smo napravili dobar posao u Europi, idemo ovako nastaviti i sljedeće godine.

Iako je Dinamo pao u drugom dijelu, reprezentativni golman ne misli da je to bilo do kondicije...

- Ne bih rekao da je u drugom dijelu falilo fizikalije, ali ne znam što reći. Trebao nam je taj jedan gol, borili smo se do kraja, do zadnje minute, ali eto. Slažem se s Emirom, idemo se sad okrenuti Kupu i HNL-u, završiti sezonu na najbolji mogući način. I ovo je kao trofej!

U igru je kao zamjena ušao i Mario Gavranović:

- Zahvaljujemo se navijačima, opet su bili fantastični. Trener je rekao da je bio ponosan na nas, rekao je da je sve što smo odradili u sezoni fantastično. Sastavni dio nogometa je izgubiti.

- Mislim da od početka utakmice je Benfica dosta pritiskala, ali jako smo dobro to iskontrolirali prvo poluvrijeme, ne mogu se sjetiti nijedne opasne situacije. Dosta mirna utakmica, a u drugom poluvremenu su oni promijenili neke igrače. Mislim da smo u nekim situacijama mogli bolje reagirati i stajati na terenu, a na kraju više nije bilo snage. Benfica je tu bila agresivnija, moram im čestitati. Ostaje nam tuga i žal za nekim šansama koje nismo iskoristili, možda bi rezultat bio drukčiji.

- Znali smo da nas čeka takva utakmica, prvo poluvrijeme smo dobro odolijevali, ali onda su njihove jedna-dvije izmjene ubrzali ritam. Zabili su nam ta dva gola, trenutno mi je žao propuštenih šansi. One Gojakove šanse, odskočila mu je lopta, a ja iza njega, s 2-1 mi prolazimo dalje. I one Atiemwenove... Oni su imali taj posjed i sve, ali eto jedna jako dobra ekipa, poslije tog crvenog kartona smo opet stvorili šansu, ali naš put se ovdje završava... - rekao je Šitum.

Bruno Petković zamalo je iznudio penal, no sudac se nije slagao, već je svirao faul u napadu!

- Odigrali smo utakmicu relativno obrambeno. Bilo je par situacija koje su presudile. Taj jedan jako dobar potez Jonasa koji nas je malo šokirao. Da smo mogli puno bolje, jesmo. Suca uopće neću komentirati. Želim razmišljati stvarima koje ja mogu promijeniti i popraviti, mi na suca ne možemo utjecati. Ono je bio penal. Ne trebamo se vaditi na takve stvari, to su situacije koje mogu odlučiti utakmice i vjerojatno bi pomogle jako puno, ali trebamo se okrenuti i raditi na stvarima koje možemo poboljšati, jer smo mogli bolje. Mi u napadu, ja prvi, nismo odigrali na nivou. Osjetili smo već u početku da je sudac bio malo arogantan, a nije baš da je imao kvalitetu - rekao je Petković, kojeg je na utakmici bodrila i njegova djevojka, a onda zaključio:

- Ostavili smo dosta prilika, ali ponavljam, ostaje žal. Napravili smo veliku stvari, ali uvijek će ostati osjećaj da smo mogli još više.

Optimističnu je najavu imao Livaković:

-  Obećavam da Dinamo neće 30 godina čekati opet ovakav uspjeh! Lijepo je biti igrač Dinama!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe