Obavijesti

Sport

Komentari 1

Prekinuli utakmicu jer nije imao tko suditi! Prvi sudac nije ni došao, a drugom je pozlilo

Prekinuli utakmicu jer nije imao tko suditi! Prvi sudac nije ni došao, a drugom je pozlilo

Afrički nogomet prepun je zanimljivosti, a upravo smo to vidjeli i u posljednjem kolu kvalifikacija za Afrički kup nacija u utakmici između Obale Bjelokosti i Etiopije koja je prekinuta jer nije imao tko suditi susret...

Nesvakidašnji prizori dolaze nam ovog puta iz Afrike. Utakmica između Obale Bjelokosti i Etiopije prekinuta je u 80. minuti pri rezultatu 3-1 za Obalu Bjelokosti nakon što se sudac Charles Bulu srušio na travnjaku, a potom je hitno odvezen u bolnicu!

Suci na svakoj utakmici također imaju zamjene, zar ne? Da, ali ovom tužnom prizoru je prethodilo nedolazak prvoizabranog suca za ovaj susret tako da je Bulu morao zauzeti njegovo mjesto, dok je, pak, njegova zamjena bio Bjelokošćanin pa tako ni on nije mogao suditi posljednjih deset minuta utakmice!?

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

2019 Africa Cup of Nations - Senegal vs Algeria

Etiopljani su bez obzira na rezultat osigurali završni turnir Afričkog kupa nacija budući da su Madagaskar i Niger remizirali (0-0). 

Završni turnir Afričke lige nacija također su osigurali Zelenortski Otoci kojima je trebao bod u gostima protiv Mozambika, a i tamo su došli do pobjede 1-0. Guinea-Bissau je svoj treći uzastopni nastup na najvećem afričkom reprezentativnom natjecanju osigurala uvjerljivom (3-0) pobjedom protiv Konga, dok je Mauritanija svoje mjesto osigurala minimalnom pobjedom protiv Republike Centralne Afrike.

Senzacija Kupa nacija: Dečki, evo vam za nagradu 200 eura
Senzacija Kupa nacija: Dečki, evo vam za nagradu 200 eura

Da kvalifikacije za Afrički kup nacija ne ostanu na samo jednoj bizarnosti pobrinula se reprezentacija Benina koja je odbila igrati odlučujuću utakmicu protiv Sierra Leonea nakon što su testovi za korona virus pokazali pet pozitivnih virusa u beninskoj reprezentaciji pa je i ostatak momčadi iz protesta ostao u busu.

REUTERS/PIXSELL

Afrički kup nacija otprije su izborili Mali, Gvineja, Burkina Faso, Malavi, Gana, Sudan, Gambija, Gabon, Maroko, Egipat, Komori, Alžir, Zimbabve, Senegal Tunis, Ekvatorska Gvineja, Obala Bjelokosti, Nigerija te Kamerun koji se automatski kvalificirao kao domaćin prvenstva.

Alžir rastužio Manea i Senegal i postao novi afrički prvak...
Alžir rastužio Manea i Senegal i postao novi afrički prvak...