Obavijesti

Sport

Komentari 198

'Suci su Dinamu uskratili osam do 10 bodova u ovoj sezoni!'

'Suci su Dinamu uskratili osam do 10 bodova u ovoj sezoni!'

Maksimir? Pa za ovu godinu nema ni nagrade za arhitekte za projekt obnove. Žičara je koštala 600-700 milijuna kuna, to je više nego što bi bi trebalo za rušenje i gradnju novog stadiona, kaže član uprave "modrih"

VIDEO

Član uprave Dinama Krešimir Antolić, nekadašnji šef za sigurnost GNK Dinamo i bivši policajac, gostovao je u emisiji Sport nedjeljom na Sportskoj TV. Razgovaralo se o raznim temama, od ulaganja u sport i sportski turizam preko gradnje novog stadiona do javnog istupa Dinama, koji je prije nekoliko dana uzdrmao hrvatske medije.

POGLEDAJTE VIDEO: Ristovski potpisao za Dinamo

Pokretanje videa...

Ristovski potpisao za Dinamo 04:55

Jedna od tema bila je i ulaganje u sportski turizam u Hrvatskoj sada kako je korona virus napravio znatne štete nacionalnom gospodarstvu pa se cjelokupna situacija odrazila i na stanje u sportu. Antolić je istaknuo Istru koja prednjači u tome.

- Mi kao Dinamo želimo napraviti iskorak u ulaganjima u infrastrukturu u Istru pa da na neki način to postane Dinamov kamp (pod navodnicima). Razgovarali smo o tome, nama Istra odgovara. Išli smo u Tursku, dvije godine u Španjolsku i nema nikakve razlike. Klimatski je sve u redu, na dva, tri sata smo od tamo... Istra je u tom nekom sportskom, nogometnom turizmu napravila ozbiljne iskorake i mislim da će svake godine ići naprijed - rekao je Antolić.

Razgovaralo se i o novom stadionu, temi koja se hrvatskim sportom proteže već godinama.

- Bili smo na sastanku da se iz EU fondova povuče novac da bi se izgradio gradski stadion. Ne nacionalni, o tome možemo isto razgovarati što je nacionalni stadion... Bila je to inicijativa koja je imala najozbiljnije konture, ali nisam više unutra. Jer, opet, sve završava u Zagrebu. Kroz neke elemente koji govore koliko se odvaja za stadion... U proračunu stoji iznos od 100 tisuća kuna za početne nacrte stadiona, koji, pak, ne nudi nikakvu natječajnu nagradu arhitektima za projekt i mi u Dinamu nismo zadovoljni. Problem stadiona u Zagrebu nije državni već na razini gradske uprave. Uzmimo za primjer žičaru, koštala je 600 milijuna kuna. Neki kažu 700, ali ja sam izračunao 600. To je više nego što je potrebno za rušenje Maksimira i izgradnju novog stadiona. Napravili smo najmoderniju žičaru u Europi da bismo se popeli na brdo, a već se mjesecima polemizira o stadionu.

Dinamo

Jedna od ideja bila je i stadion u Sesvetama?

- Postoji projekt stadiona u Sesvetama s pravomoćnom građevinskom dozvolom. Košta 10 milijuna eura i može biti dio rješenja Dinama. Pa neka mi netko kaže zašto to stoji? Procjenjujem da će se u iduća dva, tri mjeseca nešto tamo početi kopati. Vjerojatno parking pa će se reći da se gradi stadion. I vidjet ćemo 17. svibnja gradi li se stadion i dalje - nasmijao se Antolić pa nastavio:

- Mi možemo igrati u Maksimiru takvom kakav je. Sad smo napravili jug i kao veliki benefit je što nam je to gradska uprava dozvolila kao tekuću investiciju. Pa je li tekuća investicija popravljati tribinu nastradalu u potresu? To je održavanje travnjaka, tekuća voda i tako dalje. U javnom prostoru se stalno priča da je lako Dinamu kad mu Zagreb... Nije to baš tako.

radovi

Na kraju emisije dotaknulo se i teme nedavnog javnog istupa Dinama u medijima. Iz Maksimira nisu bili zadovoljni suđenjem pa ističu izravnu štetu Dinamu.

Mamić dobio po džepu: Zbog prozivanja sudaca - 5000 kuna
Mamić dobio po džepu: Zbog prozivanja sudaca - 5000 kuna

- Bila su dva priopćenja, u nedjelju i srijedu. U nedjelju je bilo inspirirano što se od krivo dosuđenog auta (na utakmici Gorica - Dinamo 3-4) napravila cijela situacija. Tu smo išli reagirati jer smo išli smiriti situaciju. Tri dana kasnije dogodilo se "gledanje u oči i krađa iz džepa", kako se kaže. Mi smo reagirali kako jesmo, više ozlojeđeno nego ljuto. Dinamo nikada ne smije tražiti alibi u sucima i suđenju za vlastite uspjehe i neuspjehe jer smo mi jednostavno preveliki i prejaki da bismo trebali ovisiti o žutom kartonu ili nedosuđenom penalu. Ali naše analize govore o kontinuitetu oštećivanja Dinama. Kroz godine nam se nabio kompleks da ne smijemo govoriti o šteti na Dinamu, ali mi na to jednostavno nećemo pristati. Direktnim sudačkim odlukama u kontinuitetu nam je uskraćeno 8 do 10 bodova u ovom prvenstvu. Sada se događaju još veći problemi jer iz HNS-a su istupili neki ljudi, HNS je izgubio kontrolu nad situacijom i nema kontrolu nad sudačkom organizacijom.

U 17. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Dinamo

Kao primjer je naveo utakmicu Dinama i Šibenika, koju su 'modri' na Maksimiru izgubili 1-2.

- Kada imate neovisnog stručnjaka na javnoj televiziji koji kaže da Dinamu nisu dosuđena dva penala, a onda se pojavi sudački ekspert iz sudačke organizacije dva sata kasnije, koji u emisiji kaže da penala nije bilo... To meni govori da se negdje događa polarizacija. Prema Dinamu se u javnom prostoru odnose kao prema neželjenom djetetu. I to je istina. Dinamo je u tri godine u likvidnost hrvatskih klubova kroz transfere, sudjelovanja u Ligi prvaka, upumpao 150 milijuna kuna. Prema tome, nama se svaka naznaka greške potencira, svaka situacija koja je ovakva ili onakva ide na našu štetu.

Strahonja: Dinamo je protiv Šibenika oštećen za dva penala
Strahonja: Dinamo je protiv Šibenika oštećen za dva penala
Dinamo i Šibenik susreli se na Maksimiru u 18. kolu Prve HNL

Za kraj je zaključio.

- Mi smo rekli što smo imali i suđenjem se više nećemo baviti. Ali morali smo reći što imamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu