Obavijesti

Sport

Komentari 119

Trebao je preuzeti Dinamo, a nekad razbijao bejzbol palicom. 'Igrači su mi pljeskali kao nikad'

Trebao je preuzeti Dinamo, a nekad razbijao bejzbol palicom. 'Igrači su mi pljeskali kao nikad'
11

Ja sam i kao igrač imao dojmljive govore, nakon njih bi na terenu "jeli travu", govorio je bivši trener Lokomotive koji je bio u kombinacijama za preuzimanje "modrih" nakon otkaza Čačiću

VIDEO

Igrači Lokomotive spremali su se izići na travnjak, kad ih je prenerazio vlastiti trener ušavši u svlačionicu s bejzbolskom palicom.

- Nismo se preplašili, ipak je to Roy, a to je vjerojatno jedna od njegovih motivacijskih metoda - rekao je jedan igrač Lokomotive.

No Roy Ferenčina (52) potom je počeo lupati palicom po ploči, odzvanjalo je "sve do lože", neki kažu da je palica čak i pukla. Igrači su pognuvši glave bili više fokusirani na palicu nego na instrukcije iz Ferenčininih ustiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Čačić dobio otkaz

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

smjena ante čačiča i moguće zamijene 00:26

Kao ni u "Ratnicima podzemlja", gdje palice nisu pomogle "Baseball Furiesima", tako nisu ni Royu Ferenčini. Njegova momčad izgubila je te 2010. u šesanaestini finala Hrvatskog kupa 2-1 od zaprešićkog Intera, a igrači Lokomotive na terenu su izgledali kao da ih je Ferenčina doslovce pretukao palicom, indolentno i nezainteresirano.

U nadi da će spasiti posao Roy je posegnuo za ovom dosta radikalnom metodom, jedino što je nedostajalo da je, kao u "Ratnicima podzemlja", zapjevao "Lokosi, come out and play", ili prevedeno "Lokosi, izađite van da se igramo...".

Nakon otkaza Anti Čačiću on je trebao privremeno voditi "modre" upravo protiv bivšeg kluba Lokomotive, no uprava je reagirala brzo i dovela izbornika Hrvatske U-21 Igora Bišćana, ali i cijeli njegov stručni stožer pa će Ferenčina klupu "modrih" morati izboriti nekim drugim putem.

Zagreb: 1. HNL, 3. kolo, NK Lokomotiva - NK Istra 1961

I Ćiro je razbijao

Ćiro Blažević jednom je prilikom hrvatske nogometne reprezentativce motivirao tako što je s ruke skinuo zlatni Rolex i bacio ga silovito na pod.

- Želim da ih ovako zgazite - vikao je Ćiro skačući po satu.

Koprivnica: Roy Feren?ina i ?iro Blaževi? održali konferenciju za novinare

Ferenčina objasnio palicu

- Poštujem svoje igrače, a ovako ispada da sam nekakav razbojnik - pojasnio je kasnije Roy.

- Govori se puno laži o tome. Nije istina da sam razbijao, jedanput sam lupio malo po ploči i ništa se nije razbilo. Nije istina ni da se sve do lože čulo. Imali smo sastanak, kao i prije svake utakmice, i održao sam govor. Novitet je bila samo bejzbolska palica, ali ne u negativnom kontekstu. Pa nakon govora igrači su mi pljeskali kao nikada dosad - dodao je Ferenčina.

Tadašnji trener lokosa govorio je kako su svi bili igrači uz njega.

- Igrači su ogorčeni time kako je sve ispalo, kao da sam neki nasilnik. Rekli su mi: "Šefe, pa mi živimo za vas". Ja sam i kao igrač imao dojmljive govore, nakon njih bi na terenu "jeli travu". Treneri se koriste raznim metodama, a moj je odnos s igračima jako korektan.

Koprivnica: MAXtv 1. HNL, 12. kolo, NK Slaven Belupo - NK Cibalia

'Još malo ćemo znati kad igrač ode na zahod'

U prvom poluvremenu Lokomotiva je bila bolja od Intera, a završilo je bez golova. U nastavku su gosti iz Zaprešića izborili pobjedu 2-1.

- Eto, bio sam očito premiran u poluvremenu, pa smo u nastavku pali - dodao je Roy Ferenčina.

Tadašnjeg kapetana Lokomotive Željka Sopića, današnjeg trenera Gorice, najviše je te 2010. zanimalo kako je cijela priča procurila u javnost.

- Mi smo uz trenera, nikog nije bilo strah ničega jer je sve bilo u pozitivnom smislu - govorio je Sopić i dodao:

- Problem je što je to izašlo u javnost. Još malo ćemo znati kad igrač prije utakmice ode na zahod... Ali uvijek se nađu dva igrača koji ne igraju pa su nezadovoljni.

Koprivnica: 22. kolo MAXtv 1. HNL, NK Slaven Belupo - NK Osijek
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub