Obavijesti

Sport

Komentari 24

Prezime dolazi iz Argentine, a Bornini korijeni iz Hercegovine

Prezime dolazi iz Argentine, a Bornini korijeni iz Hercegovine
1

Bornu Sosu (17) nahvalio je i trener Zoran Mamić. Jako sam zadovoljan jer je pokazao kvalitetu i zrelost i jako sam sretan zbog njega, rekao je Dinamov trener

VIDEO

Borna Sosa (17) u Dinamu je od osme godine. Rođen u Prečkom, dinamovac od glave do pete, dečko kojeg su protiv Zagreba u Maksimir došli podržati prijatelji iz kvarta i obitelj.

- Ovo je za mamu, tatu i sestru - rekao je nakon debija u službenoj utakmici u "plavom" dresu Sosa.

Igra na poziciji lijevog bočnog. Pozicija je to na kojoj u svijetu baš i nema toliko klasnih igrača.

- Moj je uzor David Alaba iz Bayerna - ne dvoji Borna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On je ponajbolji igrač iz Dinamove generacije 1998. godišta. To je ona koja je u ljeto 2013. na Old Traffordu osvojila Nike Premier Cup, pobijedivši u finalu Milan. Očito da Zoran Mamić itekako računa na Bornu, on je uz Antu Ćorića novi "dragulj".

- Moram priznati da sam prije utakmice imao puno treme, ali sam za savjete pitao i Antu Ćorića - otkrio je Borna.

Ćorić i Sosa, to je bila nova hercegovačka "veza" u prvih 11 Dinama. Ćorićevo smo porijeklo znali, a Sosino je čak i za nas koji smo iz Hercegovine bilo iznenađenje.

- Sosa je argentinsko prezime, a moji su stigli iz Hercegovine, iz Posušja. Tamo imam obitelj, pa idem preko ljeta - kaže nam Borna.

Nahvalio je Sosu Zoran Mamić, nahvalili su ga i suigrači. On je prije dva mjeseca s Dinamom potpisao višegodišnji ugovor. Kao kadet je priključen Dinamu II, ali ako ovako nastavi, uskoro će sve više biti s prvom momčadi.

Iduća dva tjedna neće biti u Maksimiru jer s U-17 reprezentacijom odlazi u Azerbajdžan. Tamo se igra kvalifikacijski turnir za Euro u Bugarskoj. Hrvatska će igrati protiv Portugala, Srbije i Azerbajdžana. Što se tiče lijevog boka, tu ne bi smjelo biti problema. Sosa je veliki talent. U Dinamu su uvjereni rješenje za budućnost na toj deficitarnoj poziciji u nogometu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener