Sport

Komentari 11

Prijetio sucima batinama: Alenu Petroviću tri mjeseca suspenzije

Prijetio sucima batinama: Alenu Petroviću tri mjeseca suspenzije

Sportski direktor Osijeka i sudačka ekipa Duje Strukana zakačili su se dvaput u manje od mjesec dana. Petrović je prvi put dobio mjesec dana suspenzije, a sad ne smije na posao do kraja listopada

Osijek u posljednjem kolu HNL-a prošle subote nije dohvatio pobjedu protiv Lokomotive u Gradskom vrtu. Štoviše, izgubio je 2-1, lokosi su završili drugi i izborili kvalifikacije za Ligu prvaka, a sportski direktor "bijelo-plavih" zbog ekscesa nakon utakmice dugo neće smjeti obavljati svoj posao.

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer kaznio je Alena Petrovića s tri mjeseca suspenzije i dodatnih 5000 kuna jer je prekršaj napravio u vrijeme izdržavanja ranije kazne, također zbog vrijeđanja splitskog suca Duje Strukana na utakmici Osijeka i Rijeke (1-0) odigranoj 1. srpnja.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Lokomotive u Gradskom vrtu

Prema zapisniku delegata utakmice Osijeka i Lokomotive, Vukovarca Damira Bogdanovića, Petrović je Strukanovim VAR pomoćnicima, Marinu Vidulinu iz Kanfanara i Bojanu Zobenici iz Velike Gorice, prijetio i vrijeđao ih.

- Pi*ke jedne, što vi gledate?! Trebalo bi vas prebiti, slobodno me prijavite - rekao je Petrović sucima, prema zapisniku, a sad .će posao oko preslagivanja svlačionice, barem formalno, do kraja listopada prepustiti pomoćniku Marinu Skenderu

Prijavu je zaradio i kondicijski trener Osijeka Dino Krolo koji je zbog vrijeđanja Strukana riječima "Sram te bilo, đubre jedno", nakon kojega je dobio crveni karton, kažnjen s mjesec dana suspenizje i 1000 kuna.

Direktor stadiona Ante Polić kažnjen je s 3000 kuna. Prema zapisniku, on je nakon utakmice upao u sudačku svlačionicu s još jednom osobom i rekao:

- Kako vas nije sram? Stat ćemo ovome na kraj!

- Ja bih vas zamolio da napustite svlačionicu - odgovorio mu je Strukan, a Polić je zaključio:

- Ovo je moj stadion, mogu što hoću!

Suđenje je izazvalo dosta kontroverzi na toj utakmici, pogotovo situacija iz 60. minute i duela Stipe Markovića i Marina Pilja kod rezultata 1-1, u kojoj je Strukan trebao dosutiti penal za domaćina, prema mišljenju HTV-ova eksperta Marija Strahonje. No to svejedno ne opravdava ovako vulgarno ponašanje Osijekovih dužnosnika.

Klakočer je morao odlučiti i o kaznama na utakmici Intera i Hajduka (1-4). Nikolu Soldu i Marija Vuškovića, koji su isključeni, kaznio je minimalnom suspenzijom od jedne utakmice, ali su dobili i 4000 kuna kazne jer im je to bilo drugo isključenje u sezoni.

Hajduk će morati platiti dodatnih 5000 kuna zbog momčadskog prekršaja, odnosno tri žuta kartona, jednog crvenog i opomene treneru Igoru Tudoru.

Najčitaniji članci