Sport

Komentari 64

Primjerena ili pretjerana ideja? 'Neka Fifa umirovi 10 na dresu'

Primjerena ili pretjerana ideja? 'Neka Fifa umirovi 10 na dresu'

Broj 10 je danas oznaka svojevrsnog fantaziste, smatra se da taj broj na dresu nose najbolji igrači u momčadi. No, trener Marseillea smatra da je samo jedna prava desetka te bi se ona trebala umiroviti

Smrt Maradone je teška vijest, a želio bih da Fifa umirovi broj deset u svim natjecanjima i momčadima. Bila bi to najveća počast koji bi mu mogli odati jer je to nevjerojatni gubitak za svijet i nogomet, prokomentirao je trener Marseillea Andre Villas-Boas nakon poraza u Ligi prvaka protiv Porta (2-0).

POGLEDAJTE VIDEO: Biserka Petrović s dresom Maradone

Jaka je to rečenica portugalskog stratega koja samo objašnjava tko je i što bio Maradona. Da, imao je problema s porocima, ali na terenu je bio pravi fantazista, prava desetka u punom smislu te riječi. Danas mnogo igrača uzima broj deset zdravo za gotovo, kao da je izgubio težinu. 

Pogledom na mnoge današnje igrače s brojem 10, a ima i onih koji su broj uzeli zdravo za gotovo i - sjede na klupi. Ne, Maradona je Argentinu vukao do naslova svjetskog prvaka pa stvorio status božanstva u Napoliju, zbog njega su naši očevi ili pak djedovi sanjali dres s brojem deset.

Tako da ove riječi argentinskog stručnjaka nisu bez veze, bila bi to ogromna čast za preminulog velikana. Iako bi se Villas-Boas možda trebao i pozabaviti igrom Marseillea koji je postao i službeno najgora momčad s 13. uzastopnih poraza u Ligi prvaka, ukazao je na značenje 'malog zelenog'.

- Diego, nije bitno što si učinio sa svojim životom, bitno je ono što si učinio s našim životima - pisalo je na jednom transparentu u Buenos Airesu.

Roma je imala plan umiroviti Tottijevu desetku, ali veliki Francesco je rekao da to ne bi bilo dobro. A možda je upravo isti razlog onaj zašto se Maradonina desetka ne bi trebala umiroviti u svim svjetskim klubovima. Jer svaki će Argentinac sanjati o tome da jednog dana navuče na sebe taj dres i možda baš kao Maradona postane 'besmrtan'. 

Zna Diego, a znamo i mi, koliko je vrijedio i možda baš njegova smrt potakne buduće desetke na razmišljanje što nose na leđima - za neke samo broj i razlog za novu pohvalu na društvenim mrežama, a za nogometne fanatike oznaka veličine. Jer mnogo je desetki, ali samo jedan D10S. Maradona.

Najčitaniji članci