Obavijesti

Sport

Komentari 9

Problem Miami Heata je Roy Hibbert za kojeg nemaju lijeka

Problem Miami Heata je Roy Hibbert za kojeg nemaju lijeka
1

Centar Indiane Roy Hibbert je sa 22,7 koševa u prosjeku i 12 skokova glavni problem Heata koji s fizički slabijim Boshem u potpunosti gubi bitku pod košem

VIDEO

Osim što je Miami u trećoj utakmici serije upisao pobjedu u Indianapolisu i time vratio prednost domaćeg parketa na svoju stranu, momčad Erica Spoelstre je sjajnom predstavom stavila dodatni uteg na leđa Pacersa koji su u četvrtu utakmicu ušli kao da je odlučujuća, sedma. 

Ponukan dominacijom Miamija u poenima iz reketa u trećoj utakmici, trener Pacersa Voegel odlučio je u  nekim trenucima odstupati od svoje standardne obrane čovjek na čovjeka tako da bi na svakoga tko je s loptom bio u reketu Pacersa redovito izlazila dvojica čuvara. Rezultiralo je to na kraju potpunom dominacijom Indiane u reketu, a kao plod toga došla je i pobjeda kojom je serija sada praktički vraćena na početak.

- Bili smo oprezniji u reketu večeras. Nismo im dozvoljavali da nas rašire kao u prošloj utakmici - izjavio je West.

Iako su ukupno gledajući odigrali lošu utakmicu, Miami Heat je još jednom bio blizu pobjede. Sredinom posljednje četvrtine igrači Erica Spoelstre nadoknadili su minus od devet poena da bi poveli 86-83, no Pacersi su preko Georgea izjednačili i onda serijom 13-6 priveli utakmicu kraju u svoju korist.

- Mi ne odustajemo. Bez obzira što svi analitičari ili tko već govorili da nemamo šanse, mi smo vjerovali u svoju pobjedu- zadovoljan je bio Hibbert.

Baš Hibbert je sa 23 poena (10/16) i 12 skokova bio nerješiva zagonetka za Miami, dok je veliku potporu pomalo neočekivano imao u Stephensonu koji je osim sjajne obrane u par navrata na Jamesu ubacio i 20 poena (9/15) uz 5 uhvaćenih lopti.

- Rekao sam Stephensonu da kada je tako agresivan i kada gleda prema košu mi smo bolja momčad. Ukoliko želimo slaviti to od njega trebamo i dalje i on to zna- pohvalio je svog suigrača George Hill.

Unatoč lošoj predstavi Miami je u posljednjoj četvrtini imao vodstvo i veliku priliku da s eventualnom pobjedom dođu na korak od finala sa Spursima.

- Bili smo točno tamo gdje smo željeli biti u posljednjoj četvrtini, no oni su odigrali bolje u završnici- kazao je Spoelstra, dok se Bosh nadovezao:

- Imali smo ih, no u posljednjoj četvrtini u ključnim trenucima kada bi se mi obranili oni bi uhvatili skok u napadu. Jednostavno nismo kapitalizirali te svoje obrane. Propustili smo priliku da odemo na 3-1, no ipak, vratili smo prednost domaćeg parketa na svoju stranu tako da smo mi svoj posao obavili.

I dok su u trećoj utakmici zabijali praktički svi iz svih pozicija, ovoga puta je situacija bila znatno drugačija. James je s 24 poena (8/18), šest skokova i pet asistencija predvodio aktualne prvake, dok je Chalmers dodao 20 (6/14), a Wade 16 (5/15) poena.

Nakon treće utakmice stvari za Miami su izgledale obećavajuće, no prilagodbe koje je Voegel napravio u četvrtoj utakmici zasigurno zadaju mnoštvo briga Ericu Spoelstri. Naime, Voegel je u posljednje dvije utakmice pomalo indisponiranog Georgea u par navrata zamijenio Stephensonom na Jamesu što je aktualnog MVP-a "neugodno iznenadilo" a što se u konačnici vidi i iz njegove statistike. Uz loš šut, James je i posljednju minutu proveo na klupi skupivši šest prekršaja.

Druga stvar koju je Voegel prilagodio je obrana u reketu koja je u trećoj utakmici puštala na sve strane. Bilo kakvu prijetnju iznutra Pacersi bi udvajali a rezultat toga je na koncu i prednost Indiane u poenima iz reketa 50:32, kao i prednost u skoku 49-30.

- Ne smijemo dopustiti da imaju 20 skokova više od nas. To im jednostavno pruža prilike za "second chance" poene. Kada k tome pridodamo da su šutirali i 50% iz igre, jasno je zašto to ne smijemo dopustiti- osvrnuo se James na prednost Indiane. 

Glavni problem Miamija je Hibbert za kojeg jednostavno nemaju lijeka. Centar Pacersa je u ovoj seriji na prosjeku od 22,7 poena po susretu uz 12 skokova te je glavni razlog što je serija sada izjednačena 2-2.

- On hvata napadačke skokove i to moramo eliminirati. Kada dođe do lopte jednostavno je pospremi u koš. Odlično koristi svoju visinu i snagu i mi kao momčad moramo puno bolje odraditi obranu na njemu i maksimalno mu pokušati otežati- kazao je Bosh.

Upravo od Bosha se puno više i očekuje, jer dok Hibbert prosječno hvata 12 skokova Bosh je u cijeloj seriji uhvatio samo jedan više, 13.

S druge strane klupa Pacersa s ubačenih 11 poena ponovno nije briljirala, no postavlja se pitanje može li petorka Indiane izdržati u visokom ritmu cijelu seriju. Miami je šutirao 39% iz igre u četvrtoj utakmici, no večeras su pred svojim navijačima a kako to izgleda kada ih krene najbolje se vidjelo u trećoj utakmici.

- Moji igrači imaju respekta prema njima. Znamo da ništa neće doći lagano u ovoj seriji, već da sve moramo zaraditi, tako da biti kući u ovom trenutku vam jednostavno ne garantira ništa- najavio je Spoelstra.

Na treneru Miamija je sada pritisak da pronađe nova rješenja sa slavlje svoje momčadi dok su Pacersi svjesni ukoliko ne budu na svojem najboljem nivou nemaju što tražiti na Floridi.

- Mi moramo biti na svom najboljem nivou. Naš intenzitet igre, naša odlučnost i usredotočenost moraju biti još i bolji ukoliko želimo slaviti večeras- rekao je Voegel, dok je Hibbert dodao:

- Mi znamo kakvi su oni, oni znaju kakvi smo mi tako da mislim da se sve svodi na to tko će više željeti pobjedu.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora