Sport

Komentari 132

Prođe li Goricu, Hajduk će na 17. gostovanje u Kupu zaredom - u Zagreb! Riječani su imali sreće

Prođe li Goricu, Hajduk će na 17. gostovanje u Kupu zaredom - u Zagreb! Riječani su imali sreće

Dinamo će 31. ožujka dočekati pobjednika utakmice Gorica - Hajduk, koja se igra 16. ožujka, a Rijeka gostovati kod Oriolika ili Istre 1961 u polufinalu Kupa, odlučeno je ždrijebom

Pet je godina prošlo otkako je Hajduk zadnji put bio domaćin u jednoj utakmici Kupa, a to se neće promijeniti barem do kraja ove godine jer je Splićanima, prođu li Goricu u četvrtfinalu Kupa 16. ožujka, ždrijebom polufinala dodijeljeno gostovanje kod Dinama na Maksimiru.

POGLEDAJTE VIDEO: 110. rođendan Hajduka

Od utakmice baš protiv Dinama u sezoni 2015/16 u polufinalu, kad se igralo na dvije utakmice, bijeli su nanizali utakmice protiv Jalžabeta, Solina, Splita, Oriolika, Šibenika, Osijeka, Lokomotive, Dinama (finale u Vinkovcima, neutralni teren), Vrapča, Šibenika, Osijeka, Mladosti iz Petrinje, Gorice, Graničara iz Županje i Zagreba u gostima, a idući tjedan ponovno ih čeka gostovanje u Velikoj Gorici koja je, ruku na srce, favorit u toj utakmici.

U drugom polufinalu Rijeka će gostovati kod pobjednika para Oriolik - Istra 1961 koji se 17. ožujka igra u Oriovcu kraj Slavonskog Broda.

Polufinala su na rasporedu 31. ožujka, a finale, na još nepoznatom terenu, 19. svibnja.

Podsjetimo, od sezone 2017/18. cijeli Kup igra se na jednu utakmicu, a parovi do osmine finala određuju se prema koeficijentu, tako da je slabiji klub domaćin. Nakon toga ide ždrijeb u kojemu nema pravila ni nositelja.

U sezoni 2016/17 Hajduk je ispao već u četvrtfinalu, gdje je zbog koeficijenta (te je sezone još vrijedilo to pravilo) bio gost kod Splita. Sezonu poslije ždrijeb mu je dodijelio gostovanja kod Osijeka i Lokomotive koje je prošao pa u finalu u Vinkovcima izgubio od Dinama.

U sezoni 2018/19. u četvrtfinalu je Hajduk opet išao u goste Osijeku pa ispao, dok je prošle sezone izletio već u osmini finala od Gorice.

Hrvatski kup, četvrtfinale:

Polufinale (31. ožujka)

Najčitaniji članci