Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Nema puno filozofije: Favoriti smo i moramo pokazati zašto'

'Nema puno filozofije: Favoriti smo i moramo pokazati zašto'

Nakon dugo vremena Hajduk i Šibenik će u nedjelju odigrati susjedski derbi u koji i jedna i druga momčad ulaze sa željom za bodovima. Trener Hajduka Hari Vukas vjeruje da će njegova momčad uzeti sva tri...

VIDEO

Treneru Hajduka je nakon poraza od Gorice i odrađene Kup obaveze u Županji dobro došla dvotjedna pauza kako bi imao vremena za treninge s momčadi. Doduše nekompletnom, zbog toga što su mnogi igrači bili na reprezentativnim okupljanjima, no ipak su uspjeli odraditi pripreme za nastavak sezone, u kojoj ih do nove reprezentativne stanke u studenome očekuju Lokomotiva i Istra u gostima te Osijek na Poljudu, no prije svih u nedjelju im dolazi u goste povratnik u prvoligaško društvo Šibenik.

Pokretanje videa...

Hajdukovci u Istanbulu 02:27
'Vraćam se na proljeće. Hajduk? Nikad ne reci nikad, ali teško...'
'Vraćam se na proljeće. Hajduk? Nikad ne reci nikad, ali teško...'

- Nije nam prvi put da radimo bez reprezentativaca, i prije mjesec dana je bila slična situacija i već smo navikli na to. Napravili smo plan treninga za igrače koji su ostali, a reprezentativci su odradili svoje obaveze na okupljanjima. Očekivali smo to i pripremili se. Danas smo se kompletirali, sutra je još jedan trening, a jedini koji nam nedostaje je Stanko Jurić, koji ne igra zbog kartona.... - kazao je Hari Vukas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stanko Jurić se isprofilirao kao ključni igrač, motor u veznom redu, tko ga mijenja, ulazi li Nejašmić, vraća li se Caktaš otraga...?

- Imamo nekoliko opcija a izabrat ćemo pravu, onu koja bude najbolja. Stanko daje posebnu dimenziju našoj igri, svojom energijom i agresivnošću, ali to je tako, i ubuduće će nedostajati neki drugi važni igrači... Zato svi ostali moraju biti na 100% i iskoristiti priliku koja im se ukaže na pravi način.

Hajduk ga se riješio, a Tomić potpisao: Tahiraj u Lokomotivi!
Hajduk ga se riješio, a Tomić potpisao: Tahiraj u Lokomotivi!

Šibenik izgleda puno bolji nego što to bodovi koje su skupili sugeriraju?

- Je, puno bolje stoje na terenu i puno bolje izgledaju. Oni nemaju što izgubiti na Poljudu, a mi moramo rasti, biti bolji iz utakmice u utakmicu, opravdati ulogu favorita i pobijediti u toj utakmici.

Šibenik je najbolje igrao na gostovanjima, namučio je Goricu i Rijeku, dobili su neke nove igrače, koliko ste ih uspjeli gledati i kako komentirate izjavu njihovog trenera Rendulića da se oni na Poljud dolaze nadigravati?

- Ono što se da zaključiti po njihovim dosadašnjim utakmicama je da oni nisu stvarno momčad koja će se braniti cijelo vrijeme. Imaju nezgodnu tranziciju preko Princea s desne stane, postigli su dosta golova iz kontra napada. Pogledali smo njihove utakmice, skautirali ih, vidjeli smo gdje su opasnosti s njihove strane, ali ne treba puno filozofirati, mi smo apsolutni favoriti, to treba pokazati na terenu, mi ćemo tražiti od momaka da se od prve minute nametnu, da što prije dođemo u rezultatsku prednost i da nam bude lakše igrati. I da dođemo u rezultatski plus, treba nastaviti igrati i dalje...

Županja: Utakmica 16-ine finala Hrvatskog nogometnog kupa NK Graničar - HNK Hajduk

Dosta je u redovima Šibenika vaših bivših igrača, koji će sigurno imati poseban motiv, a to se u prošlosti puno puta pokazalo dobro za Hajduk?

- Bivših igrača Hajduka ima svugdje. Statistika je za statističare i povjesničare, treba biti fokusiran na ovu utakmicu, ne razmišljati o tome, to je jedna od informacija, jer jedino je bitno ono što se događa na terenu, na to ćemo se bazirati da budemo što bolji i dobijemo utakmicu.

Za tjedan dana završava ludi prijelazni rok u HNL-u: Pršir u Gorici, Istra bi Komnena Andrića
Za tjedan dana završava ludi prijelazni rok u HNL-u: Pršir u Gorici, Istra bi Komnena Andrića

Poruka navijačima, bolje je vrijeme i sigurno će ih biti više nego protiv Varaždina?

- Doći će ih onoliko koliko dozvoli situacija da ih bude na stadionu. Sigurno da nam puno znači i taj mali broj i njihov huk s tribina, pozivam ih da dođu i bodre momke, da budemo u sinergiji za dobrobit dobrih igara i rezultata.

Turčin Umut Nair je s vama, kako ga vidite, kakav je na treninzima, kako ste ga doživjeli...?

- Pravi profesionalac, radnik, bit će u konkurenciji i sutra, za nas solucija više. Za sada je u ova dva tjedna sve ok, treba vidjeti kako će biti nakon par utakmica, trebat će mu faza prilagodbe iz drugačije lige, mentaliteta.., ali se nadamo da će pokazati kvalitetu i pomoći i sebi i nama. On je klasična devetka, jako opasan u 16 metara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub