Sport

Komentari 20

Prvak je 'out': Briljantni Chris Paul izbacio je Spurse u LA-u

Prvak je 'out': Briljantni Chris Paul izbacio je Spurse u LA-u

Nevjerojatnim šutom sekundu prije kraja utakmice Chris Paul zabio je pobjedonosni koš za LA Clipperse koji su u sedmoj utakmici izbacili San Antonio Spurse 111-109

Cijela četvrtfinalna serija doigravanja Zapadne konferencije NBA lige između Clippersa i Spursa svela se na posljednjih 8,8 sekundi zadnje četvrtine. A onda je odgovornost preuzeo Chris Paul i nevjerojatnim košem jednom rukom bacio Staples Center u trans. Clippersi su svladali branitelja naslova 111-109.

- Bili smo u takvim situacijama puno puta ove godine i u većini slučajeva nismo uspjeli. Razgovarali smo o tome i napokon je prošlo kad je zatrebalo - izjavio je junak pobjede LA-a nakon utakmice dodavši kako je trener Doc Rivers razgovarao s njim i Blakeom Griffinom o rješavanju utakmica u zadnjem napadu.

Clippersi će u polufinalu Zapada igrati protiv Houston Rocketsa, a serija počinje već u ponedjeljak navečer u Teksasu.

- Bila je ovo tek prva runda, ali na ovakav način pobijediti u doigravanju... Ludo - izjavio je Paul, koji je zabio 27 koševa, od čega četiri važne trice, uključujući i onu sa sirenom u trećoj četvrtini. Spursima nije pomoglo 27 koševa te 11 skokova Tima Duncana .

- Nevjerojatan šut. Znam da je igrao s lakšom ozljedom i uspio je sve to prebroditi. Veliki je vođa momčadi i sjajno ga je gledati. Volio bih da nisam bio na drugoj strani terena - komplimentirao je Duncan Paulu.

NBA, doigravanje, Zapadna konferencija, četvrtfinale, sedma utakmica: