Sport

Komentari 6

Prvi glas boksa kritično, na tri mjesta pukla mu je kralježnica: 'Morat ću ponovno učiti hodati'

Prvi glas boksa kritično, na tri mjesta pukla mu je kralježnica: 'Morat ću ponovno učiti hodati'

Ozljeda je iznimno teška i trebat će neko vrijeme kako bih se oporavio. Morat ću ponovno učiti hodati, a kako sada stvari stoje, postoji velika šansa da se stanje zakomplicira, kaže Diamante nakon pada s motocikla

Godinama su sinonim svjetskog boksa bila prepoznatljiva imena poput Dona Kinga, Franka Warrena ili Boba Aruma, uz kojeg se profiliralo i tada nepoznato mlado lice svjetskoga glasa, ono Michaela Buffera. Smjenom generacija njihova mjesta popunili su Eddie Hearn, braća Sauerland, Al Haymon, nešto kasnije i Oscar De La Hoya, a najpoznatiji najavljivač svijeta postao je David Diamante (50).

POGLEDAJTE VIDEO:

Čovjek bez kojeg se posljednjih godina ne može zamisliti priredba Matchroom Boxinga, bez čijeg glasa nijedan šampion nije podigao svjetski pojas, u noći sa srijede na četvrtak doživio je iznimno tešku prometnu nesreću.

Diamante je pao s motocikla u Trećoj Aveniji u Brooklynu. Posljedice teške nesreće bile su zabrinjavajuće. Kralježnica mu je slomljena na tri mjesta, kao i nekolicina rebara, a teško je nastradalo i desno koljeno.

Medicinsko osoblje hitno ga je prevezlo u njujorški klinički centar "NYU Langone Health" gdje je podvrgnut petosatnoj operaciji tijekom koje su mu liječnici u kralježnicu ugradili devet šarafa i nekolicinu šipki.

- Bit će ovo težak oporavak. Ozljeda je iznimno teška i trebat će neko vrijeme kako bih se oporavio. Bit će borba, morat ću ponovno učiti hodati, a kako sada stvari stoje, postoji velika šansa da se stanje zakomplicira. Ali pozitivan sam i vratit ću se čim prije - rekao je Diamante.

Svijetu je postao poznat kao čovjek u čijem je najavljivanju mečeva krilatica bila 'the fight starts now', kao i način na koji bi najavio boksača izgovarajući mu prezime dvaput zaredom.

Također, dobro ga poznaje i NBA publika, prvenstveno poklonici Brooklyn Netsa za koje je bio najavljivač i prvi glas šest sezona.

Zvijezda s dreadlocksima najavljivala je i vodila All-Star utakmicu 2016. godine.

Također, glumio je i u nekoliko filmova od kojih je uvjerljivo najpoznatiji "Southpaw" gdje glavnu ulogu tumači Jake Gyllenhaal, a u sporednima su Forest Whitaker, 50 Cent, Naomie Harris...

Najčitaniji članci