Sport

Komentari 120

Prvi penal protiv Barce nakon više od 2 godine je - izmišljen

Prvi penal protiv Barce nakon više od 2 godine je - izmišljen

Pogledavali su se igrači Barcelone nakon te odluke, nitko nije znao zašto penal, a onda je ultrausporena snimka pokazala da je lopta odbijena od stative dodirnula dlačice na nadlaktici Dignea

Prvenstvo u Španjolskoj postalo je zanimljivije zahvaljujući - sucima. I Barceloni koja nije uspjela slomiti Las Palmas na Kanarima pa se ne bi pričalo o tragikomičnim pogreškama Mateua Lahoza, suca koji je poznat po tome što je sudio penal za Real prošle godine nakon što je Modrića srušio - njegov suigrač, također realovac.

Situacija je to iz 2017. godine kojoj se smijala čitava Španjolska, ali nije bilo smiješno Sevilli koja je pokradena protiv Reala, kao što nije bilo smiješno ni Betisu kojeg je isti sudac masakrirao protiv Reala oprostivši 'kraljevima' penal i crveni karton.

Barcelona je odigrala samo 1-1 na Kanarima protiv Las Palmasa. Messi je pogodio prekrasan slobodnjak za 1-0, a konačnih 1-1 postavio je Jonathan Calleri iz penala koji to nije bio. Točnije, izmislio ga je sudac Mateu Lahoz.

Pogledavali su se igrači Barcelone nakon te odluke, nitko nije znao zašto penal, a onda je ultrausporena snimka pokazala da je lopta odbijena od stative dodirnula dlačice na nadlaktici Dignea, lijevog beka Barcelone.

Dovoljno da Lahoz pokaže na penal, prvi koji su suci dosudili protiv Barcelone nakon više od dvije godine, točnije, prvi nakon 14. veljače 2016. godine kad je Hernandez Hernandez pokazao na penal u 6-1 pobjedi Barce protiv Celte.

Ali čak i Realov fanzin Marca, najčitaniji španjolski sportski dnevnik, tvrdi da ovdje nema govora o penalu. Isto tako, Barca je teško oštećena jer je Las Palmasov golman igrao rukom na 25 metara, a to Lahoz nekim čudom nije vidio.

Sudački ekspert: Barcelona je teško oštećena

- Kad je sudac pokazao na bijelu točku za Las Palmas, mislio sam da je to učinio zbog duela Sergija Roberta i Aguirregaraya, ali onda sam shvatio da je to napravio jer je lopta pogodila Dignea u ruku. To je velika pogreška, očito je da Digne nije imao namjeru igrati rukom - rekao je sudački ekspert Andujar Oliver za Marcu.

U prvom poluvremenu Chichizola, golman Las Palmasa, trebao je dobiti crveni karton nakon što je igrao rukom van 16 metara, ali nitko od sudac to nije vidio.

- To je crveni karton za golmana - rekao je Andujar Oliver za Marcu.

Velike pogreške na štetu Barcelone izravno utječu na rasplet prvenstva jer s dva izgubljena boda Katalonci imaju samo pet bodova ispred Atletico Madrida, jedinog ozbiljnog konkurenta za naslov, koji sljedeće nedjelje gostuje na Nou Campu...

Najčitaniji članci