Obavijesti

Sport

Komentari 284

Arsenal je sazrio: 'Mala Barca' očitala lekciju pravoj Barceloni

Arsenal je sazrio: 'Mala Barca' očitala lekciju pravoj Barceloni
27

Arsenal je na svom Emiratesu svladao Barcelonu 2-1 u osmini finala Lige prvaka. Nakon početnog vodstva Barce preko Ville, Arsenal je dočekao svojih pet minuta

VIDEO

Arsenal i Barcelona prošle su se sezone sastali u četvrtfinalu Lige prvaka. No, ogled nešto malo manje od godinu dana poslije pružio je nešto drukčiju sliku Arsenala. Ali i Barcelone. 

- Nemamo petoricu ili šestoricu na popisu ozlijeđenih igrača. To je prvo. Drugo, godinu smo dana stariji, dovoljno smo zreli za velike utakmice - kazao je Cesc Fabregas nakon utakmice.

Ovoga puta Messi je bio odsutan duhom, a do briljantne pobjede (2-1) na domaćem terenu Arsenal su vodili nevjerojatni Van Persie i Aršavin...

Utakmica je krenula jakim tempom i atraktivno kao što se očekivalo. U šestoj minuti Fabregas je španerskim potezom prebacio obranu i uposlio Van Persija, ali Nizozemcu udarac brani Valdes. Barcelona uzvraća preko Messija koji promašuje prvu pravu Barcinu šansu na utakmici. Sve je savršeno napravio, gotovo je svladao golmana Szczesny, ali lopta je otišla pored desne stative. Da Messi danas nije bio svoj, dokazala i jedna šansa u kojoj Argentinac sebično puca po golu, ali ravno u ruke Arsenalovu golmanu. 

Kontre su Arsenalu bile nit vodilja kroz cijelu utakmicu, no one će se pokazati dobitnom kombinacijom tek pred kraj utakmice kada su uspavani Katalonci nedovoljno agilni da zaustave rastrčane Topnike. Jednu takvu šansu u 23. minuti imao je Cesc Fabregas koji trči po desnoj strani, i šalje povratnu loptu,  no Abidal ju skida glavom. 

Ipak, razigranija i opuštenija Barca dolazi do vodstva u 27. minuti preko Davida Ville koji zabija treći gol ove sezone u Ligi prvaka. Leo Messi navukao je Songa i fenomenalno proigrao Villu u prazan prostor. Španjolac se odvojio od obrane i neumoljiv je pred Szczesnyjem, te donosi vodstvo Barci od 1-0. Arsenal opet kao da uvježbava kontru, no ovoga puta Van Persie u sredini šesnaesterca s lijeve strane zapucava loptu. Messi u 38. postiže gol, ali suci sviraju zaleđe, tako da se na odmor odlazi s minimalnom prednošću gostiju. 

Drugio je dio donio nastavak napadačke igre Topnika. Dobro pripremljena Barcelona prati ih u stopu i zaustavlja svaki pokušaj napada i prije svog šesnaesterca. I dok ni nakon 15-ak minuta nema prave prilike ni s jedne strane, Pique je uspio zaraditi žuti karton i može zaboraviti uzvrat na Nou Campu. Messi danas nije u formi, a dokazao je to još jednom identičnom situacijom kao i u prvom dijelu. S lijeve strane šesnaesterca pokušao je zavući loptu u bliži kut, ali lopta odlazi s krive strane mreže.

Lijepa pobjeda, dat će nam samopouzdanje za uzvrat, ali to je sve

 I kad su već mnogi otpisali Wengerovu momčad, oni su se čudesno vratili u 78. minuti. Robin van Persie pokušavao je cijelu utakmicu, a priliku je dočekao nakon dodavanja Clichyja. Našao se u mrtvom kutu, ali ostao je miran. Pomogao je i Victor Valdes koji je propustio loptu pored stative u gol. Domaćini su se potpuno vratili u igru. 

- Moje je mišljenje, zapravo mišljenje sviju nas, da protiv Barcelone nema uzmaka. Toliko su dobri da će to na kraju kazniti. Zato smo morali put do pobjede tražiti kroz njihov stil igre. Imali smo i sreće, ali ova je pobjeda fantastična - kazao je Robin van Persie. 

Barcelona kao da je usnula, a Arsenal se razigrao. Ono što su stručnjaci smatrali da će im biti prednost, Topnici su stvarno pretvorili u prednost. Iz još jedne od nebrojenih kontri pao je i drugi gol. Nošeni na krilima raspjevanog stadiona lijepu akciju završava Rus Aršavin za totalno ludilo na Emiratesu. 

Najjača svjetska momčad bez potvrde pala je u samo pet minuta... 

- Ovo je dvoboj koji se igra 180 minuta. Lijepa pobjeda, dat će nam samopouzdanje za uzvrat, ali to je sve. Pokazali smo ovdje da znamo, ne ponovimo li to u Barceloni značaj ovoga bit će nikakav - kazao je Cesc Fabregas...

Šahtar bolji od Rome

Druga utakmica večeri između Rome i Šahtara donijela je pak pobjedu gostujuće momčadi u osmini finala Lige prvaka 3-2. Šahtar službenu utakmicu nije odigrao dva mjeseca i to je trebao predstavljati problem, no to očito nije imalo prevelikog utjecaja. 

Roma je doduše povela u 28. minuti golom Simeona na ubačaj Taddeija, no oduševljenje na Olimpijskom stadionu u Rimu ubrzo je splasnulo. Jadson je okušao udarac iz daljine, a lopta se putem do Romina gola odbila od nekog od domaćih igrača, skrenula s putanje i prevarila nemoćnog golmana Donija. U 36. minuti udarac van kaznenog prostora uputio je Douglas Costa, te zabija i drugi gol. Pet minuta nakon toga gol postiže Luiz Adriano, nakon što se John Arne Riise poskliznuo na aut-crti. Costa je uzeo loptu, a njegov brazilski sunarodnjak zabija za treći gol i veliko vodstvo s kojim se odlazi na odmor. Konačan rezultat od 3-2 postavlja u 61. minuti, lijepim golom u gornji kut, Jeremy Menez. Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, dok je Eduardo da Silva priliku dobio od 66. minute. 

Zanimljiv će biti uzvrat u Donbas Areni za tri tjedna jer je Šahtar ovom pobjedom izborio sjajnu poziciju za prolazak dalje. Tamo gdje još nikad nisu zakoračili, a to je četvrtfinale Lige prvaka...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 284
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići