Sport

Komentari 9

Pulev: Joshua me se boji i zato želi London, ma on je kukavica!

Pulev: Joshua me se boji i zato želi London, ma on je kukavica!

Ponudili smo mnoge destinacije, od Istanbula, Las Vegasa, New Yorka, Saudijske Arabije. I onda sam dobio odgovor da će se Joshua protiv mene boriti samo u Londonu ili borbe uopće neće biti, rekao je Pulev

Trebala se dogoditi 20. lipnja na novom stadionu Tottenham Hotspura, ali borba Anthonyja Joshue (23-1) i Kubrata Puleva (28-1) pričekat će neka bolja vremena.

Joshua je za mjesec i pol dana trebao braniti svoje WBA, IBF i WBO, IBO pojaseve koje je u prosincu vratio revanširavši se Anthonyju Ruizu, no korona je poremetila svaku zamisao.

Doduše, ne baš svaku jer plan je i dalje da borba bude na Joshuinom tlu. Što se Pulevu ne dopada previše.

- Očito je, on se boji - ispalio je Bugarin za Sky Sports.

- Ne vidim drugi razlog. Zašto bi bila u Londonu? Zašto se ne bismo borili negdje drugdje? Odgovori mi!

Dok ne sleti Joshuin odgovor, Pulev već ima ideja.

- Ponudili smo mnoge destinacije, od Istanbula, Las Vegasa, New Yorka, Saudijske Arabije. I onda sam dobio odgovor da će se Joshua protiv mene boriti samo u Londonu ili borbe uopće neće biti. Naravno, složio sam se s tim uvjetom.

Joshua se u Engleskoj posljednji put borio 2018. godine protiv Povjetkina. A prvi odlazak u inozemstvo donio je senzaciju kada je u New Yorku prošle godine izgubio od Ruiza.

- Nisam zabrinut oko lokacije. Primjerice, nikad nisam tražio da se borimo u Sofiji. Od prvog dana samo želim neutralni teren kako bi oba borca imala fer uvjete.  Istinski se borac može boriti bilo gdje i nije ga briga za to. Ovo je za kukavice, za one koje više pričaju nego djeluju - kritizirao je Pulev svog protivnika prije nego je još takvih imenovao.

- Mogu nabrojati još barem dvojicu koja odgovaraju takvom opisu i koja su odbila doći u Sofiju da se suoče sa mnom. To su Dillian Whyte i Jarrell Miller. 

Svijet, zapravo, iščekuje borbu Joshua - Fury, no Kralj Cigana mora prvo riješiti Deontaya Wildera s kojim u ring neće prije studenog.

- Postoje ugovori za obje borbe i ni Wilder ni ja nećemo odustati od ovih borbi. Ja sam uvjeren - pobijedit ću Joshuu! Zapisano je u zvijezdama.

Najčitaniji članci