Obavijesti

Sport

Komentari 62

Puljak otkrio kad kreće obnova Poljuda; Jakobušić: Borba za titulu je minimum, ostaje žal...

Puljak otkrio kad kreće obnova Poljuda; Jakobušić: Borba za titulu je minimum, ostaje žal...

Bilo je turbulentno, očekivanja, rezultata, loših odluka kojima sam osobno kumovao, priznao je predsjednik Hajduka i dodao: Imamo dokazano najbolju akademiju u Hrvatskoj

VIDEO

Dok se na Gripama igrala druga utakmica finala košarkaške Premijer lige između Splita i Zadra, na Poljudu se u četvrtak održala skupština Hajduka na kojoj se konkretno govorilo o obnovi stadiona Poljud.

- Mislimo da je moguće obnavljati stadion, a da Hajduk neprekidno igra na Poljudu. Procjena troškova je 30-40 milijuna eura, a financirali bi grad i država. Početak obnove trebao bi uslijediti u drugom kvartalu 2024. - otkrio je gradonačelnik Ivica Puljak.

Pokretanje videa...

Navijači pohrlili na Poljud po fotku s Rabuzinovim suncem 00:44

Radilo bi se na obnovi armirano-betonske konstrukcije i krova, protupotresnom ojačanju, obnovi prstena oko stadiona i atletske staze, multifunkcionalnom terenu, novoj rasvjeti i ozvučenju. Do kraja godine trebali bi nadopuniti postojeću dokumentaciju kako bi radovi mogli početi.

Stadion bi trebao dobiti i novo parkiralište, dodatne terene vrijedne milijun i 300.000 eura, prostor za akademiju vrijedan 3,5 milijuna eura, treći objekt ispod zapadne tribine i spušten plato iznad Galeba.

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić izrazio je zadovoljstvo rezultatima akademije.

- Dokazano smo najbolja akademija u Hrvatskoj, imamo rekordan broj pretplata i navijača. Ne bismo bili u istom raspoloženju da nismo osvojili Kup. Ova je godina bila iznimno teška za cijeli klub. Čestitam svima, ali moram zahvaliti i vlasnicima i suvlasnicima. Bilo je turbulentno, očekivanja, rezultata, loših odluka kojima sam osobno kumovao. Za mene je bila vrlo specifična godina. Kad seniori osvoje trofej, puno je lakše . Čestitam igračima i stručnom stožeru. Ostaje žal što se nismo do kraja borili za prvaka, to je minimum kojem bismo trebali težiti - rekao je Jakobušić.

Split: Navijači ušli u teren na završetku  utakmice  Hajduk - Šibenik

Pohvalio se rastom prihoda u fan shopovima s 917.000 eura 2020. na četiri i pol milijuna. Želja mu je da Hajduk ima veći utjecaj u HNS-u.

- U HNS-u nismo prisutni, nemamo utjecaj, ali to njima odgovara. Nije prirodno da Hajduka nema u HNS-u. Kada oni budu htjeli da Hajduk participira, mi ćemo biti aktivni sudionici. Možda ima puno hajdukovaca u savezu, ali oni nisu delegirani od strane Hajduka. Operativno surađujemo, to je naš savez, ali naša snaga nije prisustvo u HNS-u. Naša isključiva snaga su navijači. Trenutno ima 73.646 članova. Ovakve brojke, preko 300.000 gledatelja, imali smo kad se igrala Liga prvaka u sezoni 1994/95. - rekao je Jakobušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling