Obavijesti

Sport

Komentari 32

Raketa juriša po trofej: Osvojiti naslov pa kao kralj otići u Real

Raketa juriša po trofej: Osvojiti naslov pa kao kralj otići u Real
5

FINALE U TORINU Ivana Rakitića protiv Benfice će u borbi za naslov u Europskoj ligi gledati obitelj i prijatelji. Raketa želi ponoviti doseg Darija Srne iz 2009. godine

VIDEO

Prvog dana kolovoza prošle godine Sevilla je krenula u 3. pretkolu Europske lige. Igrala je protiv Mladosti iz Crne Gore, a Ivan Rakitić se javio SMS-om i jasno poručio: “Večeras kreće naš pohod na naslov”.

U tom trenutku ta je izjava kapetana Seville zvučala prilično hrabro, čak i pomalo “ludo”. Uoči početka sezone otišli su Alvaro Negredo i Jesus Navas, pa se od Seville i Rakitića očekivala možda čak i borba za ostanak u ligi. Borba za Europsku ligu? To su mnogi smatrali smiješnim. No devet mjeseci poslije Raketa je u finalu...

- U to sam vjerovao od prvoga dana. Išli smo korak po korak. Svaka čast navijačima koji su također bili dovoljno ‘ludi’ da vjeruju da možemo do Torina - rekao nam je Rakitić.

Prije pet godina u Istanbulu je pehar Kupa Uefa podigao Darijo Srna, kapetan Šahtara. Bilo je to posljednji put da je naš igrač kao kapetan podignuo neki europski trofej.

Neće Sevilli biti lako, s druge strane čeka Benfica, koja je i lani bila u finalu. Ove je sezone već uzela dva trofeja. Opasna je Benfica, blagi je favorit, prednost joj daju i kladionice, ali Ivan je bio hrabar od početka sezone.

- Nedostaju im neki standardni igrači i tu vidimo priliku. Izbacili smo Porto i znamo kako igrati protiv portugalskih klubova. Svi smo optimisti, vjerujem da ću ispuniti san - rekao je u najavi torinskog obračuna Rakitić.

Nakon što su u polufinalu golom u 94. minuti izbacili Valenciju, mobitel nije prestajao zvoniti. Pozivi, poruke, svi su željeli ulaznice. Nekoliko je puta ponovio da bi njegovi gosti sami mogli napuniti dio stadiona u Torinu.

Put Apenina krenula je Ivanova obitelj i 15-ak prijatelja. Raketi je dolazak obitelji na utakmice samo dodatni motiv, pred njima je uvijek u najboljem izdanju.

Obećao je Ivan u slučaju pobjede da će se u avionu na povratku u Sevillu pjevati naše domoljubne pjesme. Imao je sezonu iz snova. Postao je jedan od najtraženijih veznjaka na svijetu. Zabijao je sjajne golove, potvrdio je klasu i zaslužio je taj pehar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...