Obavijesti

Sport

Komentari 19

Rakitić diplomirao: Evo što je objavio uoči utakmice Hrvatske

Rakitić diplomirao: Evo što je objavio uoči utakmice Hrvatske

Bivši 'vatreni' završio je Uefin program za edukaciju o prijelazu karijere i nogometnom menadžmentu za igrače i stekao titulu magistra za međunarodne igrače pri Uefi

Dok je Šime Vrsaljko na Maksimiru primao poklon za 56 nastupa u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, desetak minuta prije utakmice protiv Danske na Instagramu se javio njegov bivši suigrač Ivan Rakitić (34). Ali njegova objava nije imala nikakve veze s "vatrenima".

POGLEDAJTE VIDEO: Karijera Ivana Rakitića

Pokretanje videa ...

Veznjak Seville je, naime, dobio Uefine diplome za završene online tečajeve o prijelazu karijere i nogometnom menadžmentu za igrače. Potpisali su ih generalni tajnik Uefe Theodore Theodoridis, šef Uefine akademije Thomas Junod i šef razvoja nacionalnih saveza Thierry Favre.

Rakitić je pri Uefi tako stekao izvršni magisterij za međunarodne igrače.

Uefin tečaj za igrače adaptacija je obrazovnog programa za potrebe aktivnih profesionalnih nogometaša, trenera i sudaca. Provodi se putem interneta i daje priliku unaprijediti znanje o nogometnom menadžmentu i steći akademsku kvalifikaciju prije završetka profesionalne karijere.

Struktura i sadržaj programa osigurava poboljšanje razumijevanje nogometnog menadžmenta, pristup nizu različitih resursa i ulazak u širu mrežu međunarodnih diplomanata, što doprinosi osobnom i profesionalnom razvoju, kažu u Uefi.