Obavijesti

Sport

Komentari 8

Rasistički su vrijeđali Keana; Bonucci: On ih je provocirao

Rasistički su vrijeđali Keana; Bonucci: On ih je provocirao
1

Mi smo profesionalci, ne smijemo nikoga provocirati, moramo biti primjer drugima. Ja bi radije da pričamo o našoj igri nego o incidentima, rekao je Bonucci koji je očitao bukvicu suigraču...

VIDEO

U Torinu se rađa novo čudo od djeteta. Nevjerojatni Moise Kean igra sezonu života, dostojanstveno je zamijenio Cristiana Ronalda kojeg nema zbog ozljede. Mladi igrač porijeklom iz Obale Bjelokosti zabio je šest golova u sedam utakmica i pokazao da nema brige ako nema Portugalca.

Kean je zabio za 2-0 u pobjedi protiv Cagliarija, no nažalost glavna tema utakmice bio je rasizam. Navijači Cagliarija su cijelu utakmicu rasistički vrijeđali mladog nogometaša i imitirali majmuna, a uskoro su dobili i njegov odgovor. Kean je zabio gol, okrenuo se prema navijačima i dignuo ruke u zrak kao odgovor na uvrede, no neki su ga kritizirali zbog toga, poput njegovog suigrača Leonarda Bonuccija...

- Kean i sam zna da nakon što zabije gol, mora ga proslaviti zajedno sa suigračima. Bili su neki rasistički uzvici nakon njegovog gola, a Matuidi ih je čuo. Ali mislim da su krivi i navijači i on. Nije smio tako proslaviti, ali ni oni nisu smijeli tako reagirati - rekao je Leonardo Bonucci koji je zabio prvi gol za staru damu. 

- Mi smo profesionalci, ne smijemo nikoga provocirati, moramo biti primjer drugima. Ja bi radije da pričamo o našoj igri nego o incidentima - rekao je Bonucci.

Mladog Keana je podržao i suigrač Blaise Matuidi koji je gestikulirao navijačima da prestanu s rasizmom, a nešto kasnije je i objavio fotografiju na društvenim mrežama.

- Neću suditi ono što se dogodilo, na tribinama uvijek ima idiota i normalnih ljudi. Moramo ih pronaći i izbaciti sa stadiona. Ne na dvije godine, nego zauvijek! - ljutit je zbog rasizma bio i trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Predsjednik Cagliarija malo se pravio gluh te rekao kako on nije čuo nikakve rasističke povike, iako su se oni mogli čuti cijelu utakmicu. On smatra kako je Kean neukusno slavio gol i da su zbog toga navijači negodovali.

- Da je Bernardeschi tako slavio gol, navijači bi isto reagirali. Ovo nema veze s bojom kože, navijači bi negodovali zbog takve proslave i da je to napravio bijelac ili crnac - rekao je Tommaso Giulini.

Kako god bilo, žalosno je da se u 21. stoljeću moramo boriti s ovakvim stvarima. U Italiji je to ogroman problem koji iz godine u godinu samo plamsa, a zaduženi za to čine ništa kako bi ga spriječili...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba