Obavijesti

Sport

Komentari 39

Čistka u Šibeniku: Milin dobio otkaz, odlazi i nekoliko igrača?

Čistka u Šibeniku: Milin dobio otkaz, odlazi i nekoliko igrača?

Ferdo Milin nakon samo tri utakmice odlazi iz Šibenika zbog neobjašnjivo visokog poraza od posljednjeg sastava HNL-a, Hrvatskog dragovoljca (0-5), a s njim bi trebao otići i stoper Batarelo i još neki stariji igrači

VIDEO

Kako sam vidio utakmicu? Bolje da je nisam ni vidio, započeo je Ferdo Milin (44) analizu utakmice Šibenika i Hrvatskog dragovoljca u kojoj je novozagrebački fenjeraš senzacionalno protutnjao Šubićevcem (5-0).

Jutro poslije iz Krešimirova grada stiže vijest: uprava kluba smijenila je glavnog trenera, a dosadašnji pomoćnik Marko Kartelo (40) preuzet će njegov posao do odabira Milinova nasljednika, pišu Sportske novosti.

No nije samo trener taj koji će platiti ceh jednog od najbolnijih poraza u povijesti šibenskog kluba. Svlačionicu bi trebao napustiti i stoper Ivica Batarelo (23) i još neki stariji igrači. Službene potvrde o smjeni u klubu još nema.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Šibenik - Dragovoljac 0-5

- Što reći nakon 0-5? Može se izgubiti, ali ovo je nešto neprihvatljivo. Igrali smo bez prave agresije, Hrvatski dragovoljac nas je kaznio i zasluženo slavio. Upozoravao sam cijeli tjedan da ne smije biti opuštanja, da je momčad iz Sigeta organizirana, opasna i da ide na sve ili ništa - govorio je Milin u petak i nastavio:

- To što su nam nedostajala četiri igrača, a igrali su mladi, nije i ne smije biti alibi. Preuzimam na sebe najveći dio odgovornosti? Kako dalje? Ako budemo igrali ovako, proći ćemo i gore. Ako budemo ponovili igru kao protiv Belupa ili Hajduka, onda se imamo čemu nadati.

"Isprika svim našim navijačima!", napisali su na Facebook stranici Šibenika nakon utakmice.

Prva 'petarda' u ovom stoljeću

Milin će tako ostati upamćen kao jedan od trenera s najkraćim stažom u povijesti HNL-a. Preuzeo je Šibenik prije zimskih priprema nakon odlaska Španjolca Marija Rosasa (41), a u tri utakmice osvojio je svega jedan bod, u prošlom kolu u Koprivnici.

Šibenik je samo jednom kod kuće primio pet golova, i to prije davnog 19. studenoga 2000. protiv, pogađate, Hrvatskog dragovoljca. Tad je bilo 3-5. Dragovoljac je, pak, zadnji put pobijedio nekoga u HNL-u s više od tri gola razlike 28. veljače 2014. Protivnik je bio baš Milinov bivši klub Zadar.

U međuvremenu, vrući krumpir na Šubićevcu u rukama je nove predsjednice Marine Jurić (27), čiji je brat Marino preuzeo klub. On je vlasnik tvrtke MJ International Sports koja ima 51 posto dionica. Bila je na tribinama u debaklu protiv Dragovoljca, a sad mora pronaći Milinovu zamjenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti