Sport

Komentari 22

Perez de Vargas: Spektakularni smo i želimo pobijediti Hrvate

Perez de Vargas: Spektakularni smo i  želimo pobijediti Hrvate

Naša snažna strana je što igramo kao ekipa, a to je nešto što treba imati svaki kolektiv. Važno je da svaki igrač pojedinačno pridonosi kako bi ekipa ostvarila cilj, rekao je srednji vanjski, Raul Entrerrios

Europski rukometni prvak Španjolska nastojat će pobijediti Hrvatsku u posljednjoj utakmici u skupini bez obzira na protivnika kojeg će dobiti u polufinalu Europskog prvenstva, rekao je u utorak njen kapetan Raúl Entrerríos.

- Mi ćemo nastojati pobijediti Hrvatsku, a onda ćemo vidjeti što će biti. U polufinalu bilo koja ekipa može biti opasna, koji god protivnik da te dopadne, ne možeš biti miran. Mi ćemo ići korak po korak, to je filozofija koja nas je dovela do ovdje, izjavio je 38-godišnji Entrerríos za španjolsku televiziju Teledeporte. 

Handball EM: Spain - Latvia

- Naša snažna strana je što igramo kao ekipa, a to je nešto što treba imati svaki kolektiv. Važno je da svaki igrač pojedinačno pridonosi kako bi ekipa ostvarila cilj, dodao je srednji vanjski igrač.

Neporažene Hrvatska i Španjolska u srijedu će odmjeriti snage u utakmici koja će odlučivati o prvom mjestu u skupini koje bi trebalo donijeti uvjetno lakšeg protivnika u polufinalu. Španjolska brani naslov osvojen prije dvije godine te će peti put zaredom igrati u polufinalu Europskih prvenstava.

2020 EHF European Men

- To će biti teško ponoviti. Ova grupa igrača radi jako dobro te na Europskim prvenstvima ima dobre nastupe. Sada smo jako zadovoljni što smo ostvarili cilj i opet ušli u polufinale. Uvijek idemo dan po dan, razmišljamo samo o onome idućem pred nama, a sada osjećamo kako smo ispunili svoju zadaću, rekao je Entrerríos kojem je ovo vjerojatno posljednji Euro u karijeri.

Suigrač hrvatskog reprezentativca Luke Cindrića u Barceloni trebao bi se oprostiti od igranja na kraju sezone zbog čega je Barcelona ljetos dovela Cindrića na poziciju razigravača.

2020 EHF European Men

Španjolska je u ponedjeljak pobijedila Bjelorusiju 37-28, a za najboljeg igrača susreta izabran je vratar Gonzalo Pérez de Vargas.

- Jako smo zadovoljni. Na ovom turniru smo dosad odigrali spektakularno, teško nas je pobijediti, napomenuo je Pérez de Vargas.

- Stvari sada postaju komplicirane. Čini se da će Norveška biti prva u onoj drugoj skupini, no sve je prilično otvoreno. Protiv Hrvatske moramo nastaviti igrati dobro te učvrstiti samopouzdanje uoči polufinala, dodao je Pérez de Vargas, također član Barcelone.

- Osobno sam zadovoljan učinkom na vratima i u obrani jer primamo malo golova. To je naša snaga. S obranom kakvu igramo stvaramo probleme svim ekipama i trenerima. Na dobrom smo putu da uspješno okončamo ovo Europsko prvenstvo, zaključio je 29-godišnji španjolski golman.

Najčitaniji članci